Verzo Kinzo

Verzo Kinzo Zdroj: Verzo.com

Verzo Kinzo
Verzo Kinzo
Verzo Kinzo
Verzo Kinzo
5
Fotogalerie

Verzo spustilo prodej prvního českého smartphonu v zahraničí. Češi zatím ostrouhají

Premiéra prvního českého smartphonu Kinzo má pro tuzemské zájemce o první produkt nového česko-amerického výrobce Verzo hořkou příchuť. Přestože dnes společnost na svém webu spustila internetový prodej, objednat si jej mohou pouze zákazníci ze zahraničí. Poštovné mají zdarma.

 

Češi si musí počkat na zahájení prodeje přes "exkluzivního partnera" Verza, internetový obchod Alza. Ten však začne Kinzo nabízet až 22. listopadu. "Je to zvláštní, ale je to tak," řekl Reflexu provozní ředitel Verza Michal Škrábal.

 

Situace je o to bizarnější, že Verzo uzavřelo dohodu s Alzou mimo jiné i kvůli rychlejšímu nástupu na trh. "Jelikož jsme chtěli zajistit maximální rychlost distribuce a dát vám možnost si Kinzo vyzkoušet v praxi, uzavřeli jsme dohodu s českou internetovou jedničkou v prodeji počítačů a elektroniky Alza.cz o exkluzivním prodeji," stojí na stránkách společnosti.

 

První český chytrý telefon Kinzo s operačním systémem Android má 4,3 palcový displej, operační systém Adroid ve verzi 2.2 a pohání jej jednojádrový 1GHz procesor TI OMAP. Cenu však česko-americký výrobce Verzo neudržel pod desetitisícovou hranicí.

 

Na většinového zákazníka svou novinkou ani necílí. "Předpoklad je takový, že náš telefon si oblíbí menší množství lidí, kteří nechtějí to nejlepší, ale chtějí se odlišit, mít Android a možnost mluvit do vývoje, což se u jiných značek nevede," uvedla včera společnost na své facebookové stránce.

 

 

Kinzo se na českém trhu bude prodávat za 10 489 Kč, podle zveřejněných technických údajů váží 155 gramů a svými rozměry předčí i velké smartphony Samsung Galaxy SII a Motorola Razr XT910.

 

 

Displej s rozlišením 480x800 pixelů doplní zadní pětimegapixelová kamera s LED diodou. Přední kamera nabídne rozlišení 0,3 megapixelů a paměť telefonu bude rozšiřitelná prostřednictvím SD, případně SDHC karet.

 

 

K užitku přijde i offline navigační software pro země EU od společnosti Sygic.

 

Od konkurenčních "androidů" se bude Kinzo odlišovat grafickým prostředím Verzo GUI. Software telefonu se má údajně v budoucnu přizpůsobovat přáním komunity uživatelů. Ti budou moci se výrobcem komunikovat pomocí speciální aplikace TellME.

 

 


V balení bude kromě samotného telefonu nadstandardní výbava: kromě klasické nabíječky, sluchátek a USB kabelu se Verzo rozhodlo přibalit zákazníkům i ochranné fólie na displej, kožené pouzdro a držák a nabíječku do auta.