Sledování televize

Sledování televize Zdroj: Profimedia.cz

Jak se díváme na televizi? S mobilem, tabletem nebo notebookem na klíně


Časy, kdy se divák po práci spokojeně rozvalil před zapnutou televizí a "vypnul", jsou podle nové britské studie, na níž odkázal server The Next Web, nenávratně pryč. Celé tři čtvrtiny Britů se dnes nespokojí s jedinou obrazovkou a během sledování televize mají po ruce alespoň jeden ze tří technologických zázraků: notebook, tablet nebo mobilní telefon.


Z výsledků průzkumu agentury Diffusion "2011 Social TV Trends", jehož autoři zkoumali televizní návyky víc než dvou tisíc respondentů, vyplývá, že mezi nejčastější "doprovodné" aktivity patří brouzdání intenetem (62 procent), používání mobilního telefonu (46 procent) a návštěva sociální sítě Facebook (38 procent).

Používání nových technologií přesto mnohdy přímo souvisí s televizním obsahem. Celých 43 procent respondentů připustilo, že jejich prostřednictvím komentovalo nebo diskutovalo o právě sledovaném televizním pořadu s fyzicky nepřítomnými známými či přáteli.

K mediálnímu "multitaskingu" se překvapivě přiznaly téměř dvě třetiny lidí starších 55 let a u mladé generace Britů můžeme bezpochyby hovořit o novém životním stylu. Stejné návyky má totiž celých 96 procent Britů ve věku mezi 18 a 24 lety.