Samsung Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Nexus Zdroj: Profimedia.cz

Samsung vytáhl do boje proti novému iPhonu. S modelem Galaxy Nexus

 

Před dvěma týdny představil šéf Applu Tim Cook telefon iPhone 4S. Technologická scéna napjatě čekala, s čím přijde konkurenční Samsung. Dočkala se dnes.


Jihokorejská společnost ve spolupráci s Googlem na dnešní tiskové konferenci v Hong Kongu odhalila nový smartphone Galaxy Nexus, který nabídne vyšší rozlišení a vylepšený operační systém Android 4.0, známý pod názvem Ice Cream Sandwich.



Čelní strana zařízení se obejde bez tlačítek. Veškeré ovládání zajišťuje velký, 4,65palcový Super AMOLED displej s rozlišením 1280x720, které bylo dosud typické především pro televizní obrazovky.



Kromě zaobleného designu zaujala redaktory zahraničních technologických serverů především nová verze Androidu, který by měl ve spolupráci s výkonným dvoujádrovým procesorem zajistit plynulejší práci například s internetovým prohlížečem.

 

Nadšeni byli ze zámku odemykajícího zařízení na základě rozpoznání tváře majitele a nového způsobu sdílení dat přiložením dvou telefonů k sobě. Mírné zklamání přineslo představení 5megaipxelového fotoaparátu, který údajně nepodává tak přesvědčivé výsledky jako nová optika na iPhone 4S.



Galaxy Nexus se začne prodávat v listopadu. Cenu však výrobce zatím neodhalil.

 

Podívejte se na záznam z oficiálního představení: