Spoluzakladatel firmy Apple Steve Wozniak je v Bratislavě. Tráví tam část dovolené

Prozradil ho Twitter, lépe řečeno FourSquare. Že tyto služby nepoužíváte a neznáte, případně jen podle jména? Pak vás asi nepřekvapí, že řeč je o muži jménem Steve Wozniak, spoluzakladateli firmy Apple.

Do Bratislavy přijel v neděli odpoledne z Budapešti, tam zase přicestoval z norského Osla. Novinářům ani nikomu jinému o sobě nedal vědět, jeho cesta po Evropě je čistě soukromá. Jako první si ho asi všiml expert na počítačovou bezpečnost Rastislav Turek, který na Twitter napsal: "Steve Wozniak je asi v Bratislavě".

 

Wozniaka prozradila služba FourSquare, která uživatelům umožňuje, aby se prostřednictvím mobilu "přihlásili" na nějakém místě, nejčastěji v restauracích, barech či různých veřejných institucích. Wozniak se "přihlásil" v neděli odpoledne v bratslavském hotelu Carlton.

 

Jeho twitterovský účet prozrazuje o cestě vlastně všechny detaily, a tak například víme, že se v Evropě stravuje v restauracích McDonald´s. Navštívil i ten v Bratislavě na Hviezdoslavove námestí. Co nebylo ještě v pondělí odpoledne jasné, je účel cesty, a tak se o něm na Facebooku i dalších sociálních sítích živě spekulovalo.

 

 

Wozniak nakonec poskytl rozhovor deníku Nový Čas, který získal také jeho fotky z centra Bratislavy, mimo jiné i se známými sochami v ulicích. Wozniak deníku řekl, že se o cestě po východní a střední Evropě rozhodl impulzívně. "Měli jsme pár dní volna mezi prací a soutěží v segway pólu, která začne už za několik dní. A tak jsme se je rozhodli využít takto," řekl novinářům.

 

Spoluzakladatel Applu je v Bratzislavě se svou ženou. Prohlédli si Bratislavský hrad, Prezidentský palác i centrum města. Ve středu vyjde v deníku Nový Čas se Stevem Wozniakem větší rozhovor. Ten si však už ve slovenské trafice Steve Wozniak nekoupí. V úterý se totiž s manželkou přesunul do Vídně.