Leyter

Leyter Zdroj: Profimedia.cz / Reflex.cz

J.X.D na Leyteru: Podle prvních sociologických poznatků převažují mezi uživateli singles

Už po týdnu fungování nová geosociální síť Leyter.com ukazuje, že skutečně existují lidé, kteří ji potřebují. Mezi registrovanými převládají singles.

Očekávání, které Leyter samozřejmě vyvolal, se naplnilo - mezi registrovanými uživateli po týdnu převládají muži, a mnozí z nich opravdu vypadají jako ajťáci. Ale to se dalo čekat, kdo jiný by měl v IT novince být první než ajťáci?

 

Mnohem zajímavější je, když si člověk prohlédne nově registrované uživatelky. Tam jsem předpokládal, že se budou hlásit hlavně středoškolačky, prostě děvenky, co žijí na Síti, nevědí, co s časem,a vezmou Leyter jako novou možnost flirtování.

 

 

Skutečnost je úplně jiná: Když se podíváme na uživatelky Leyteru, nacházíme mnohem více než holčiny v pubertě ženy, kterým pomalu končí mládí - tak po třicítce. Mnohé mají - buď rovnou na profilové fotce, nebo v informacích o sobě - malé dítě. Takže se zdá, že Leyter začal zajímat lidi, kteří se skutečně mají chuť seznámit, kteří nemají v RL (real life, to před obrazovkou) už tolik možností k seznámení a potkávání nových lidí jako když jim bylo o deset míň, ale které to nevzdaly a snaží se, chtějí poznávat nové lidi. Samozřejmě nevím, jestli je chtěljí nadoma a chápou Leyter jako běžnou seznamku, která dává dohromady páry. Nebo zda si jednoduše potřebují pokecat a Leyter vnímají jako možnost, jak potkat někoho nového zábavného. Každopádně to vypadá, že se této druhé šance pro nesmělé nechytají až zas tak moc experimentující mladí, jako spíš lidé, na které skutečně dopadá osamělost.