Losos s likérem

Losos s likérem Zdroj: Archiv

Losos v likéru? Netradičním receptem překvapíte každou návštěvu

Inspirujte se exkluzivním receptem šéfkuchaře restaurace Grand Cru, Jana Punčocháře, který připravil marinovaného lososa v Baileys.

Marinovaný losos v kávě s Baileys a datlemi

Ingredience:

600 g filet lososa

300 g soli

150 g třtinového cukru

50 g kávových zrn

2 ks badyánu

3 snítky tymiánu

1,5 dcl Baileys Original

1 ks limety

1 dcl extra virgin olivového oleje

8 ks větších datlí

100 g jablka

Postup:

1) Filet lososa omyjte a osušte.

2) V hmoždíři rozdrťte kávu s badyánem a přidejte do směsi sůl i cukru.

3) Lososa zakápněte Baileys, řádně zasypte připravenou směsí a vymačkejte limetu. Nechte marinovat pod fresh folií dvě a půl hodiny v lednici.

4) Marinovaného lososa vyjměte z lednice a omyjte.

5) Nakrojte plátek asi 1 cm široký a položte na připravený talíř.

6) Datle vypeckujte, rozpulte a zalijte Baileys, limetovou šťávou a olivovým olejem. Marinované datle položte na lososa, přidejte nakrájené jablíčko a pokapejte limetovou šťávou a olivovým olejem.