Horni hrad

Horni hrad Zdroj: hornihrad.cz

Nahoru, nebo dolů? Na Horní hrad určitě nahoru

Ty, kteří vyšlápnou krásným lesem až nahoru, na Horní hrad, bude čekat krásná podívaná. Počínaje Hlavním nádvořím se vstupem do gotických sklepení, jímž se dostanete na horní nádvoří s gotickou věží a krásnou vyhlídkou na okolní krajinu.

Počínaje Hlavním nádvořím se vstupem do gotických sklepení, kterým se dostanete na horní nádvoří s gotickou věží a krásnou vyhlídkou na okolní krajinu. V hradu je ovšem i krásný rytířský sál s jižní terasou. V zámku-hradu jsou desítky komnat, jež postupně procházejí rekonstrukcí. I tak je otevřeno každý den od devíti do devatenácti hodin.

 

Medarda se bát nemusíte, většina prohlídky je pod střechou. Hezkou procházku si můžete udělat na zámecký vrch s kaplí. Pro nejmenší je na hradě i dětský koutek. Tuto sobotu bude i prohlídka noční, které se však nemají účastnit děti se slabší povahou. Zkrátka jen ti, co mají pro strach uděláno. Hrad je totiž díky svému majiteli, jenž hrad koupil v roce 2000, opravován opravdu s citem, a proto na návštěvníky dýchne součást historie se vším všudy.

 

 

Hrad má být údajně podkopán podzemními chodbami, které vedou bůhví kam. Zdali je to pravda, už budete muset zjistit na vlastní pěst přímo na místě. Svačina s sebou bude jistě také na místě, pokud neplánujete opékat buřtíky na přilehlé louce.