Adolf Hitler z filmu Der Untergang

Adolf Hitler z filmu Der Untergang Zdroj: Youtube.com

Hitler měl dostat od Britů ženské hormony, aby byl méně agresivní. Tvrdí to nová kniha

Bizarní nápady vznikají v jakékoli době. O jednom z nich pojednává nová kniha britského profesora Briana Forda, která se jmenuje „Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II“. Píše se v ní kromě jiného i o tom, že britští agenti chtěli německému diktátorovi Adolfu Hitlerovi podávat ženské pohlavní hormony, aby se stal méně agresivním.

Kniha profesora Forda, která popisuje, jak Britové chtěli „umravnit“ Hitlera, vyjde 20. září. O některých podrobnostech z ní informovaly v minulých dnech některá britská média. Podle těchto informací měli agenti království zařídit, aby se do Hitlerova jídla dostaly estrogeny (primárně jsou to ženské pohlavní hormony), které by podle vědců mohly potlačit velkou agresivitu německého vůdce. Plán hovoří o tom, že by se pak diktátor mohl chovat podobně jako jeho mladší sestra Paula (ta zemřela v Německu v roce 1960).

 

 

Profesor Ford to tvrdí na základě dosud utajovaných dokumentů britských tajných služeb, které prý měl možnost studovat. Estrogen byl podle něj vybrán proto, že by měl pomalý a jemný efekt a že je bez chutě. Britové doufali, že by pak možná Hitler změnil své chování a válka se vyvíjela třeba jinak.

 

Křišťálová lupaKřišťálová lupa|Reflex.czPřestože tvrzení biologa Briana Forda vypadá na první pohled velmi bláznivě, on sám je po dlouhá desetiletí váženým profesorem na několika univerzitách, jeho práce zveřejňují nejprestižnější vědecké časopisy a je považovaný za velmi seriózního a významného představitele populární vědy.

 

Navíc v průběhu druhé světové války vymýšlely všechny strany nejrůznější podivné akce, z kterých se mnohé samozřejmě neuskutečnily. Například britští experti uvažovali o jakémsi silném lepidle, kterým by se natírala vybraná německá vojenská technika (to ji prý mělo udržen na čas nehybnou) či o tom, že by se do nacistického Německa vyvážely konzervy s ovocem, ve kterých by byly malé výbušniny. Z poválečné éry je pak známý případ, kdy americká CIA chtěla otrávit doutníky, které kouřil kubánský vůdce Fidel Castro.