Oveckin

Oveckin Zdroj: Profimedia.cz

Ovečkin se raduje. Největší ruský nepřítel Čechů na ledě slaví příchod Vokouna

Ovečkin si o nás myslí, že jsme páprdové a že hrajeme podivný hokej, který s tím kvalitním ruským nemá nic moc společného. Sám je na oplátku považován za stroj na ledě, respektive stroj na peníze.

Nejednou nám v té nejméně vhodné chvíli vstřelil branku. Nejednou českému divákovi ztuhl výraz, když se ujal puku.


V NHL je brán za drsňáka ještě většího. V ruském národním týmu si nemůže dovolit tolik výstředních kousků jako v NHL. Nemá na sobě přece dres s ruskou orlicí. Fanoušci ho milují, soupeři se před ním schovávají na střídačce. Asi tak nějak je v kostce vnímána osoba Alexandra Ovečkina.

 

Když však tento ruský hokejista seděl se svými spoluhráči na obědě a jeden z nich prohlásil, že na internetu našel informaci o tom, jak Capitals podepsali angažmá brankáře Vokouna, spadla mu vidlička do salátu. „To není možný, to je vtip, ne? Jenže on tvrdil, že je to pravda. Tak jsem radši napsal jednomu známýmu z Washingtonu a on řekl, že to tak opravdu je,“ píše na webu Capitals ruský kanonýr.

 

 

Jindy málomluvný a drsný Ovečkin tak velkou radost už skrýt neuměl, a dokonce se o všem, sám a dobrovolně rozpovídal. „Když jsem to řekl chlapům, byli všichni nadšení. Propukla euforie. Bylo to, jako by do té restaurace spadla bomba!“

 

Ovečkin má z Vokounova příchodu radost proto, že ho pokládá za jednoho z nejobtížněji překonatelných brankářů. Sám proti němu nespočetkrát hrál a ví, že překonat ho je tvrdý oříšek. S příchodem obránce Romana Hamrlíka, o kterém Capitals právě jednají, by se síť Washingtonu Capitals rozhodně neměla zavlnit tolikrát, jako za bývalého Oliho Kolziga.