Martin Stazsko

Martin Stazsko Zdroj: YouTube.com

Jak vydělat 150 miliónů? Martin Stazsko hraje poker, takže ví, jak na to

U pokeru se dá vyhrát dvacka – nebo také pár miliónů. A když jde o milióny, je to už šálek kávy, který si málokdo troufne vypít. Martin Stazsko (35) z tohoto šálku pije a pije z něj rád. Jinak by nevedl žebříček největšího světového pokerového turnaje – World Series of Poker –, který se koná každoročně v nevadském Las Vegas.

Sto padesát miliónů Stazsko v kapse ještě nemá. O ty si zahraje v listopadu se zbylými devíti hráči. Už teď je to ale pro český poker veliký úspěch. Je to, asi jako když se prosadil vůbec první český hokejista v NHL. Stazsko, který pochází ze severomoravského Třince, se na špici probojoval před osmi dny, jako by o nic nešlo.

 

Poslední podobný český úspěch se konal na EPT Prague 2009, kdy Jan Škampa získal sedmnáct miliónů korun za výhru. Stazsko má už teď jistou výhru 783 tisíc dolarů (asi 13 miliónů korun). Čechovi hraje do karet fakt, že do tohoto souboje vstupuje jako průběžný lídr. Do závěrečného turnaje se finálová devítka musela prokousat přes neuvěřitelných 6856 hráčů.