Mobil

Mobil Zdroj: Profimedia.cz

Protest proti mobilním operátorům: Vypněte si mobil na dvě hodiny

Na Facebooku vznikla stránka podporující protest proti předraženým službám českých mobilních operátorů.

Stovky uživatelů mobilních telefonů v Česku se na tuto neděli rozhodly uspořádat protest. Ten spočívá v tom, že kdokoli nesouhlasí s přemrštěnými cenami českých operátorů (Vodafone, O2 a T-Mobile) si v neděli v pět hodin odpoledne vypne na protest proti přemrštěným cenám telefony. Ze sítí tuzemských operátorů se tak odmlčí na dvě hodiny.


„Ceny na českém trhu mobilního volání a služeb jsou nejvyšší v Evropě. Oligopol tří nadnárodních společností si z České republiky udělal doslova zlatý důl,“ stojí ve výzvě facebookové skupiny pod názvem Nechceme předražené mobilní volání a služby. „A regulační úřad (ČTÚ) pod vedením neschopného Pavla Dvořáka nejenže přihlíží, ale dokonce oligopol svými kroky obhajuje a podporuje,“ nešetří dále svou kritikou autor stránky.

 

 

Vedení všech tří operátorů se pak začalo zdráhat, že naopak neustále zlevňují. Především nejmenší Vodafone se bránil argumenty o svých nových tarifech na míru, že tedy vy sami si vyberete, kolik provoláte. Ale z jakého ceníku, že? O2 na svou obhajobu naopak uvedl, že názory zákazníků jsou mu velice blízké, že by ale jeho služby byly předražené, je prý hloupost. Naopak, neustále prý něco zlevňuje.


Kdo z vás tedy každý měsíc bezradně hledí do svého účtu za mobilní telefon, nevěřícně kroutí hlavou a stále si opakuje, že to není snad ani možné, nechť nezapomene v neděli 17. 7. 2011 v 17:00 vypnout na dvě hodiny mobilní telefon.