Knihovnice

Knihovnice Zdroj: Profimedia.cz

Utekl mi s kosmetičkou - a to mám dvě vysoké školy!

Zdravím vás, zajímalo by mě, co si myslíte o mé situaci. Je mi 27 let, právě dokončuji druhou vysokou školu a před dvěma měsíci se se mnou rozešel přítel, se kterým jsem chodila téměř tři roky, protože si našel kosmetičku! Víte, pochopila bych to, kdybych nebyla hezká, ale jsem štíhlá, dbám na svůj vzhled, navíc jsem inteligentní, a tak mě to celé strašně uráží.. Díky za Vaši reakci, Magda

 

 

„Ženy se nenávidí mezi sebou pro ty přednosti, pro které se líbí mužům,“ řekl francouzský moralista Jean de La Bruyere. A protože Váš expřítel dal přednost nové neokoukané pěstěné tvářičce před Vaším double-vzděláním, není se co divit, že se cítíte hluboce uražena – pravděpodobně Vám totiž dochází, že místo druhé vysoké školy jste se radši měla učit, jak správně používat make-up. No budiž.

 

Víte, když někdo studuje dvě vysoké školy, dává tím jasně najevo, že se chce etablovat mezi elitu. S blížícím se koncem Vaší druhé vysoké školy tedy pravděpodobně Vašemu expříteli najednou došlo, že on se na tak elitní postavení vlastně necítí, že tak vysoko se s Vámi vlastně nechce hnát. A tak padl do náruče nenáročné pohledné dívce, se kterou je mu zřejmě fajn.

 

 

Co však s Vámi? Inu, máte dvě vysoké školy, a tak se s jen tak nějakým obyčejným, neúspěšným či polovzdělaným mužem asi nebudete chtít příliš zahazovat. Avšak neobyčejných, úspěšných a vzdělaných mužů běhá po světě daleko méně, a ti navíc jak na potvoru mají také své speciální nároky na své partnerky. Neobyčejný, úspěšný a vzdělaný muž si průměrnou absolventku – byť dvou vysokých škol – domů natrvalo jen tak neveme.

 

A tak jednoduše řečeno, pokud neslevíte ze svých nároků, rýsuje se před Vámi (hned po dokončení současné školy) další velká meta – měla byste se proměnit v okouzlující, zajímavou a výjimečnou ženu, a to jak na duši, tak i na těle. Přičemž začít byste mohla rovnou třeba tím, že se zbavíte své povýšené elitářské uraženosti (pro počáteční zkrášlení Vaší duše) a vzápětí byste mohla pokračovat třeba tím, že si zaplatíte pár kosmetických kurzů a nějaký kurz cvičení (pro zkrášlení Vašeho těla). Avšak ze všeho nejdříve byste se měla dlouze zamyslet, co byste od svého života plného nároků ve skutečnosti chtěla.

ALEX DOLEŽALOVÁ HROUZKOVÁ

 

 

 

Zda jste hezká nebo inteligentní, nehraje velkou roli. Je známá věc, že muže dokáže sexuálně silně přitahovat cizí žena prostě proto, že je cizí, nikoli vlastní, byť by třeba nebyla tak atraktivní. Intenzita podnětu je dána právě tou cizotou.

 

Na dálku se těžko dělá diagnóza, protože nevíme, jak dlouho jste s přítelem byli spolu, jaké spory jste řešili, nevíme také nic o kosmetičce. Postavila jste ji vůči sobě do protikladu. Kdybych to bral vážně, co říkáte, musel bych si myslet, že kosmetička je ošklivá, tlustá a hloupá. Ale asi to tak nebude. Nevíme také, proč studujete druhou vysokou školu. Vybrala jste si tu první špatně? Pokud jste nejdřív vystudovala kulturologii a teď jste se vrhla na egyptologii, možná už lezete příteli na nervy. Ale třeba jste vystudovala kulturologii a teď se dala na něco normálního, co opravdu existuje.

 

Chodíte do práce? Kosmetička možná chodí do práce. Proč jste se už dávno nevzali, když je vám 27? Počet nezadaných mužů bude ve vašem okolí stále klesat. Po nějaké době na vás zbudou už jen starší a rozvedení. Pokud jste tak hezká a inteligentní, měla jste to využít zhruba tak do třiadvaceti a vdát se. Pak mít v rychlém sledu dvě děti a vrhnout se až potom do toho, co vás baví. Ale na tom nezáleží, protože čas nevrátíte. Možná je vina zcela na straně vašeho bývalého partnera, prostě zatoužil po změně a vykašlal se na vztah. Možná je vina na vás obou, protože jste vztah „přenosili“. Všechno má mít nějakou dynamiku. A třeba si za to můžete sama, protože ve svém věku už máte mít rozum, dělat něco normálního a ne se pořád starat o to, jak vypadáte a ještě v 27 studovat. (Já jsem tedy studoval ještě v 35, takže mám co říkat, ale já nejsem žena na vdávání.)

 

Takže nejrozumnější bude se na další úvahy vykašlat, dostudujte, najděte si nového přítele, vdejte se a pak dělejte práci, která vám přinese radost. A je to.

JAN JANDOUREK