Fulnek style

Fulnek style Zdroj: Profimedia.cz

Petra Kvitová vs. Anna Wintour: Jak se Fulnek stal stylem č. 1

Fantastický úspěch Petry Kvitové ve finále letošního ženského Wimbledonu byl korunován ještě jedním úspěchem, tentokrát na poli módy. Styl oblékání mužů z Fulneku se totiž po finále stane pravděpodobně světovým trendem.

 

Za všechno může dvojice mužů z tábora Petry Kvitové, které během finále fotil v lóži při extenzivním fandění britský tisk (a jednoho z nich opakovaně chybně vydával za otce Petry Kvitové). Dvojice vypadá hodně česky. Jeden z dvojice je muž trošičku při těle, s knírem a fotbalovým účesem, kterému se v Anglii přezdívá „mullet“ a jde asi o nejvysmívanější pokrývku hlavy, kterou na britských ostrovech můžete mít, oblečený v jednoduchém bílém tričku s límečkem. Druhý muž má modrou košili a oba fandí jako o život.

 

 

Samy o sobě by ty fotky nebyly zajímavé, rozhodně ne tolik, jako jsou. Co je činí zajímavými, je dáma v černých slunečních brýlích s bezchybným účesem a silnou výraznou broží kolem krku, která má celou dobu, kdy se muži radují, neprostupný a tvrdý výraz. Ta žena je Anna Wintour, šéfredaktorka americké edice časopisu Vogue a jedna z nejdůležitějších žen světové módy. Právě o ní je film Ďábel nosí Pradu. Tahle žena samozřejmě přijela do Wimbledonu fandit Marii Šarapovové - obě jsou ze stejných společenských kruhů, obě patří do světa celebrit, obě mají neuvěřitelnou mediální sílu. V loži se tak odehrálo v menším to samé, co na kurtu - dokonalý newyorský styl celebrit byl poražen barbary s fotbalovými účesy. Anna Wintour tak musela podle všeho trpět dvakrát. Při pohledu na ty špatně oblečené barbary ze státu, jehož jméno neumí vyslovit, i při pohledu na skóre zápasu. A tak to má být.

 

 

Britský nedělník Observer to v neděli popsal celkem přesně. „Schopnosti zvítězily nad stylem“. My bychom mohli dodat - poctivá fotbalová deka z Fulneku porazila šéfku světové módy.