radost

radost Zdroj: Profimedia.cz

Depresivní mládenec radí rád: Jak přežít prosluněnou letní depresi

Veselí? To přejde. Nikdy nedokážou chmury udeřit s tak krvežíznivou razancí, jako za letního dne, kdy vítr profukuje zelenými kvítky a broučci v trávě kolem vás po sobě sveřepě horolezí.

 

Aby se z toho člověk úplně nezbláznil, musí i letní depresivní ataky zvládat s elegancí a cílevědomostí kuguára v říji. Náš specialista na chmurné stavy vám poradí, jak přežít depku v létě (a našetřit nějaké ty síly na tu podzimní).

 

1. Nevěšte hlavu

Vždycky může být hůř. To, že vám slunce svítí nad hlavou a krásný holky se na vás smějou, vám v tuhle chvíli může sice připadat jako konec všech dní na zemi, ale věřte mi, pořád je to lepší, než žít v Kongu, šéfovat Věcem veřejným nebo mít pazdrát v oku. Jednoho krásného dne o tom napíšete pěknou báseň.

 

 

2. Zůstaňte v kontaktu

Samozřejmě, že teď nenávidíte všechny lidi na téhle Bohem zapomenuté planetě, ale nesnažte se jim úplně vyhnout. Neměli byste totiž srovnání s těmi, kteří jsou na tom hůř než vy. A přesně takové kolem sebe potřebujete. Škodolibost léčí.

 

3. Sundejte si boty

Rozpracování druhého doporučení. Při sejmutí bot ze svých znavených chodidel se dostanete do kontaktu se zemí a – jak se říká – kontaktu s realitou, která odkopne do virtuality všechny ty nezaplacené daně, tragické romance a trýznivý fakt, že jste nepochopili poslední díl Ztracených. Tedy až na to finále Ztracených, to se fakt nedalo.

 

 

4. Nezamilovávejte se!

Blbě to dopadne. Buďte rádi, že jste rádi.

 

5. Ignorujte statusy na Facebooku

V žádném případě, za žádných okolností neberte vážně statusy svých známých na největší sociální swingers party na internetu. Ze statusů i profilových fotek všech těch lidí tam to vypadá, že si všichni užívají každý den a každou minutu svých životů. Dejte na mě, jenom to tak vypadá. Ve skutečnosti všichni brečí doma do polštáře.

 

6. Jděte nakupovat se soundtrackem k Inception v uších

Cokoliv děláte, i kdybyste měli nakupovat chlazená kuřecí křidýlka v Lídlu, a pustíte si k tomu soundtrack k Inception (Počátek), je to epochální. Což je přesně to, co v těchto neveselých dnech potřebujete. Epochálnost.

 

 

 

7. Když vás něco napadne, tak si to někam napište

Pustil jsem se do tohoto článku s fantastickou radou v rukávě, která člověku pomůže přetrpět všechny depky. Tu radu jsem chtěl použít jako pointu v posledním bodu, s tím, že si k ní čtyřmi předcházejícími radami proklestím cestu a prásk, pak to přijde. Bohužel jsem ji cestou někde… promiňte. :(

 

Váš Depresivní mládenec