Výlov rybníku Rožnberg

Výlov rybníku Rožnberg Zdroj: Adam Kolář

Jak a kde si zarybařit bez rybářského lístku

Rybaření často bývá hanlivě označováno za nudné, protože se u něho prý nesmí mluvit ani hýbat a svou kořist vlastně ani nevidíte přicházet, v tomto případě připlouvat. O tom, že to není pravda, se můžete přesvědčit v areálu u Lázní Bohdanče.

V tomto soukromém rybářském revíru si mohou zachytat jak profesionálové, tak naprostí amatéři, včetně těch nejmenších. O výbavu se bát nemusíte. Prut (70 Kč/den) i podběrák (30 Kč/den) vám půjčí na místě. Když se počítá s nejmenšími, mají zde samozřejmě i dětské hřiště se vším všudy. To jen pro ty opravdu nejmenší, kteří ještě neudrží prut v rukou.

 

Jinak je v areálu připraven zcela profesionální personál, jenž je všem návštěvníkům plně k dispozici. Naučí vás ryby nejen chytat, ale třeba i rozpoznávat. Mohli byste totiž v některých případech doplatit na neznalost určitých druhů ryb a dostat pokutu. Takového pstruha nesmíte po případném chycení vracet zpět do řeky.

 

 

Při vstupu si můžete vybrat z několika balíčků podle toho, který vám bude nejlépe vyhovovat. Rozdíly jsou například v tom, zdali si budete chtít své úlovky dát uvařit rovnou na místě, nebo odnést domů, třeba na gril. Pokud si své úlovky v areálu nesníte, je vám k dispozici malý kiosk se základním občerstvením.


Otevřeno zde mají každý den od desíti do sedmi večer. Pražáci, kteří se na rybolov vydají, urazí zhruba sto kilometrů, naopak takoví Pardubičáci pouhých deset. I tak jistě výlet do přírody k řece a se zajištěnou výbavou, odbornou pomocí a samozřejmě vyřízenou licencí k rybolovu bezesporu stojí.



Father Friendly - malé do článkuFather Friendly - malé do článku|Reflex.cz

Areál pily Lázně Bohdaneč
Lázně Bohdaneč
Seznam mapy (50°4'2.737"N, 15°40'8.803"E)