Vodní ráj Jihlava

Vodní ráj Jihlava Zdroj: vodniraj.cz

Venku je vedro jak v troubě. Zchladí vás Vodní ráj

V Jihlavě mají koupaliště, které se nestydí říkat si vodní ráj. Proč taky. Mají tam tolik vodních hrátek, že toto označení mohou bez ostychu užívat.

Areál se skládá ze tří částí – kryté, venkovní, která je čerstvě otevřená od soboty, a ze sportoviště. Ve venkovní části „ráje“ najdeme velký bazén. Ovšem na rekreační úrovni. Žádné závody nebo zlepšování kondičky tady nečekejte. Od toho je hned vedle bazén plavecký, ve kterém si svalovci užijí své. Najdeme zde samo sebou i bazén přizpůsobený výhradně dětem a samostatné brouzdaliště pro ty nejmenší. Opalovat se můžete na travnaté ploše, která areál obklopuje.

 

Že je to obyčejné koupaliště, říkáte si? To není. Neměli by tu totiž atrakce v podobě toboganů, divoké řeky, perličkových lůžek, vodních hřibů, podvodního osvětlení (abyste při nočním koupání do nikoho nevrazili) a spousty jiných atrakcí, které vám obyčejné válení na slunci změní v příjemnou aktivitu. Tedy, spíš dětem, a o ty tu jde především.

 

 

Jediný nedostatek Vodního ráje, ale ostatně všech těchto atrakcí a jim podobných zařízení je fakt, že podle vyhlášky ministerstva zdravotnictví návštěvníci mladší jednoho roku mají vstup zakázán.

 

Za celodenní vstupné zaplatíte osmdesát korun za sebe a padesát za dítě. Oproti koupalištím v Praze je to krásná cena. Hlavně když bereme v potaz hojný počet atrakcí, které naše ratolesti na pár hodin dokonale zabaví. Občerstvení je zde v bufetovém stylu. Tedy klasika od párků v rohlíku přes hranolky a bagety po grilované „speciality“. Na koupališti ale vždy stačila zmrzlina a něco k pití. Tudíž je tato stánková kuchyně více než dostačující.

 

 

Vodní rájFather Friendly - malé do článkuFather Friendly - malé do článku|Reflex.cz

Havlíčkova 64
586 01 Jihlava

www.vodniraj.cz