Loutky černého divadla

Loutky černého divadla Zdroj: zamek.choltice.cz

Zámek Choltice vodníků má velice

Řeč je o světově unikátním provedení černého divadla jako součásti zámecké expozice choltického zámku. Máte na výběr hned ze dvou představení: Svět loutek a černého divadla či Svět vodníků a vodní říše.

Obě představení jsou připravována především pro rodiny s dětmi, tudíž je to ideální kombinace prohlídky zámku, výletu do přírody a zhlédnutí divadla pod patronací nejznámějšího českého vodníka – Josefa Dvořáka. V tomto období je divadlo výhradně pro školky a základní školy. Pro širší veřejnost se otevře v červnu, vždy v neděli a pondělí.

 

Aby to nebylo málo, na zámku je zajištěn i doprovodný program. Co přesně si pod tím představit, těžko soudit. Z programu lze vyčíst například Dobytí severního pólu. Je tedy možné, že se v doprovodném programu zjeví i Jára Cimrman v jakékoliv podobě.

 

 

Parkovat můžete na zámku zdarma a přístup je zcela bezbariérový. Velice přijatelné vstupné za padesát korun pro děti a pětasedmdesát za dospělé by neměl nikdo mít problém zaplatit. Tuto neděli ještě jako bonus všech bonusů pořádají dětský vodnický den, který začíná v patnáct hodin. V útrobách zámku se skrývá i běžná restaurace, jež v těchto parných dnech minimálně uhasí vaši žízeň. Na závěr jedno nutné, vodnicky strohé „brekeke“.

 

 

Zámek CholticeFather Friendly - malé do článkuFather Friendly - malé do článku|Reflex.cz

Náměstí Sv. Trojice 1,

533 61 Choltice