Leoš Mareš

Leoš Mareš Zdroj: Profimedia.cz

Leoš Mareš je výborný obchodník: O „sázení“ se zmiňoval pro Sazku

Z pohledávek za Sazkou, které byly přihlášeny a zveřejněny, se ukázala zajímavou především pohledávka Leoše Mareše. Ukázala totiž, že Mareš pro Sazku dělal daleko víc, než jen tvář ve známých televizních spotech a moderátora akcí.

 

Podle deníku MF Dnes totiž smlouva s Marešem, ze které vzešla zmíněná milionová pohledávka, obsahuje mimo jiné Marešův závazek zmiňovat se o „sázení“ a „sázkách“ v programech, ve kterých účinkuje, tedy v Ranní Show Evropy 2 a pořadech TV Nova, v té době např. Talentmánii. Takže jeho slavná akce, při které moderoval oblečen do masa, nebyla spontánní akcí, ale výsledkem reklamní smlouvy, kterou se Marešovi podařilo dostat do vysílání. Stejně jako spousta dalších zmínek. Sazku to stálo milion měsíčně po dobu deseti měsíců, přičemž stihla zaplatit asi devět.

 

 

A tady začíná problém. Jak Evropa 2, tak Nova podle svých mluvčích o Marešově smlouvě údajně nic neví. Což je logické, protože kdyby přiznali opak, dostali by se do problémů kvůli skryté reklamě. Mareš naopak tvrdí, že své chlebodárce informoval. Což také dává smysl, protože podobných smluv má víc a všichni, především na Evropě 2, to dávno ví. A Mareš nemá důvod si rozházet ty, kteří mu poskytují mediální prostor, protože bez nich by jeho cena klesla.

 

Nemusíte tedy být bůhvíjaký Watson, aby vám došlo, že vedení Novy a Evropy 2 podle všeho nemluví pravdu. Znamená to mimo jiné zásadní poznatek - totiž, že Mareš už je v českém showbyznysu tak velké jméno, že si může dovolit prakticky cokoli. A pak také, že milion je dost peněz, ale Mareš bez nich hlady neumře.