kůň

kůň Zdroj: Profimedia.cz

Semeno jako královský dar: Místo koně posíláme do Anglie sperma

Dobrý příklad ze světa koní ukazuje, jak by mohly oficiální dary vlád vypadat v budoucnosti. Jako státní dar by se mohla předávat zkumavka se spermatem elity národa.

 

Kladrubský hřebec, kterého dostal britský následnický pár ke svatbě jako oficiální dar, zůstává v Kladrubech. Důvody nebyly zveřejněny, ale podle všeho za tím vězí paranoidní veterinární předpisy o dovozu živých zvířat do Velké Británie. Našlo se tedy vskutku moudré řešení: hřebec zůstane v Kladrubech a do Británie poputuje jen to důležité z něj - sperma s ušlechtilými geny.

 

 

Proto mne napadá, zda něco podobného by se nedalo zavést jako oficiální státní dar i u lidí. Jak je dobře známo, kvalita spermatu západních mužů rapidně klesá, valem ubývá životaschopných spermií a kvalitní mužské sperma se brzy stane nedostatkovým artiklem. Vlády by tedy měly vytipovat jednotlivé skupiny genetických elit národa - vědce, sportovce, krasavce, Klause a další - a podle potřeb konkrétního zahraničního spojence dodávat kvalitní genetickou výbavu pro zušlechtění potřebného národa.

 

Já sám bych se o podobné skupiny dárců přihlásil hned, jak by mi to dovolila manželka.