Vězení

Vězení Zdroj: Zbyněk Pecák

Nevinný Němec strávil noc v ženské věznici

Dvacetičtyřletý muž, který si poblíž Hannoveru v pondělí večer krátil cestu domů přes přilehlý park, se naprostou záhadou ocitl uprostřed ženské věznice.

Nejmenovaný muž se do hilldesheimské věznice dostal, když vešel do otevřených vrat, jež se za ním, než by stačil jakkoliv zareagovat, zavřela. Záchrana přišla, až když muže zoufale volajícího o pomoc zaslechl kolemjedoucí cyklista. Starosta města, který náhodou procházel kolem věznice pár minut poté, se také aktivně zapojil do záchranné akce nebohého „vězně“.

 

Po chvíli neúspěšného dobývání věznice starosta neváhal a zavolal policii. Mezitím se však stráže začaly domnívat, že dva muži za branami žaláře jsou buď nějací opilci, či gangsteři, kteří si přišli pro své uvězněné ženušky. Než starostu jeden z policistů rozpoznal, bylo z toho pěkné divadlo.

 

 

Zaráží mě, že se zprvu nikdo neobtěžoval s tím faktem, že na nádvoří ženské věznice běhá totálně zmatený muž, a raději řešili, proč nějaký cyklista za doprovodu starosty leze přes zeď.

 

Za nedorozumění prý můžou uvolněná vrata, jež se dovírají, jen když se jim „zachce“. Ředitel věznice prohlásil, že to není nijak závažný incident, naopak, spíš historka, kterou se budou ve věznici ještě po generace bavit. Škoda že muž tolik volal o pomoc. Kdyby vyčkal rána, dámy z věznice by mu jistě rády podaly svou pomocnou, pokérovanou ruku a zpestřily si svůj pobyt za mřížemi.