Boheminium

Boheminium Zdroj: boheminium.cz

Krásy Česka zvěčněné v jednom parku

Park Boheminium v Mariánských Lázních je okruh významných stavebních a technických památek České republiky v nádherném prostředí krajinného parku. K vidění jsou makety v měřítku 1:25, tedy pětadvacetkrát menší,než opravdová stavba.

Najdeme zde makety počínaje Červenou Lhotou přes letohrádek Hvězda až po letiště v Mariánských Lázních. Karlštejn a podobné skvosty jsou samozřejmostí. Hlavní kouzlo parku spočívá v tom, že si vyjdete na procházku parkem, kde máte pomalu na každém kroku hmatatelnou encyklopedii významných historických staveb naší země. Je to tedy naučná procházka pro vaše děti a zároveň možnost je nalákat na opravdový hrad či zámek, kde by mohly díky předchozímu zájmu vydržet celou prohlídku. Tudíž takový trénink pro nejmenší.

 

 

Většina exponátů je vyrobena z plastu, aby odolala počasí, to ovšem neznamená, že by ztrácely na věrohodnosti. Všechny modely jsou zhotoveny modeláři parku Bohemium podle vlastní fotodokumentace. Park je otevřen od dubna do listopadu a dá se do něj perfektně dopravit i na kole, rovnou z centra Mariánských Lázní. Pokud dáváte přednost pěší turistice, není problém. Kombinace chůze a kabinkové lanovky je víc než lákavá. Díky tomu, že park byl otevřen v roce 1999, jsou modely relativně nové, a tudíž v perfektním stavu. Žádnou zašlost nečekejte.


V parku je mimo jiné i kavárna Park Café Bismarck (v životní velikosti), kde můžete vidět další modely, především bitevní lodi Bismarck. Pokud neřídíte a jako řádný otec vyžadujete odměnu v podobě piva, jako ideální se jeví pivovar v nedaleké Chodové Plané, který každý den od 14 hodin pořádá prohlídky se samozřejmou degustací.


Park Boheminium
Mariánské Lázně – areál Krakonoš Father Friendly - malé do článkuFather Friendly - malé do článku|Reflex.cz
665 353 01
Mariánské Lázně


www.boheminium.cz