kolo

kolo Zdroj: Vimeo.com

Tenhle borec přeskočí na kole i řeku. A bez brždění!

Borec na kole sjede jeden kopec ve Španělsku. Ale jak! Ve videu, které sám sestříhal, lítá vzduchem a předvádí takové frajeřinky, že vám z toho praskne cyklistická helma. Jmenuje se Chris Akrigg. Je za to placený. Ale dělá to pro srandu.

 

„V podstatě jsem po jednom blbém zranění měl problém najít motivaci, abych znovu vylezl na kolo. Tak jsem si řekl, že to bude trošku zajímavější, když shodím brzdy,“ říká Chris Akrigg, který je šestinásobným vítězem závodů National Bike Trial a profesionálním jezdcem značky Mongoose. „Lidi, kteří mě znají, ví, proč mě to tak láká. Baví mě ta neohrabanost a že je to o dost těžší, než jak to vypadá. Všechno si musíte dopředu promyslet, naplánovat a pak kontrolovat rychlost, povrch i celou situaci.“

 

A Hill in Spain from chris akrigg on Vimeo.

 

 

Akrigg se pyšní šílenou zručností na čemkoliv se dvěma koly. Říká, že jeho otec závodil na motorce, takže ho od dětství napodoboval. Nikdy se ale nesnažil stát profíkem, prostě chtěl jezdit. Protože se ale slušně držel i proti profi konkurenci, práci v obchodu musel pustit, když si ho pod svá křídla vzalo několik ochotných sponzorů. Jeho parádně dynamická videa, které sám vymýšlí, stříhá a někdy i točí s malou pomocí pana Trojnožky, jim za nějaký ten finanční příspěvek určitě stojí.

 

The Step of Death / Chris Akrigg from chris akrigg on Vimeo.

 

 

To s názvem A Hill in Spain je zatím Akriggovým nejlepším kouskem. Další příznačně pojmenované The Step of Death ukazuje, že vyjet na některé šutry je těžší, než se na nich udržet. Celá snaha pak trochu připomíná nějaký komediální výstup. Za pozornost ale stojí i klip o testování kola Teocali, ve kterém to Akrigg za barákem doma v Anglii krosí přes šutry, polorozpadlé ruiny a úzké kluzké klády. Dokonce i řeku skočí. A gumy při tom prakticky nesmočí.