Páchník policejní

Páchník policejní Zdroj: Reflex.cz

Velikonoční silnice si vyžádaly 17 mrtvých. Policie chránila a pomáhala jinde

Policisté na Ostravsku zadrželi o víkendu dvojici mladých lidí, kteří během mazlení v třešňové aleji údajně rozsedli přísně chráněného brouka. „Šlo o páchníka hnědého, kriticky ohrožený druh v celé Evropě,“ uvádí policejní protokol.

Ze zpravodajství o tomto unikátním incidentu vyplynulo, že policejní hlídka vyrazila na místo, provedla šetření, pořídila fotodokumentaci a dotyčné milence předvedla na stanici, aby je podrobila výslechu. Nic na tom, že se následně zjistilo, že fatálně pochroumaného páchníka hnědého, jak později ze sledu událostí vyplynulo, na milence ze žárlivosti narafičil a udal je předchozí milenec dívky. Causa „mrtvý brouk“ v ten čas zaměstnala přinejmenším dva policisty.

 

 

Cestou z Pece pod Sněžkou přes Trutnov na Jičín a Prahu, kde by jí v tom čase bylo třeba jako soli, nebyla k vidění jediná dopravní hlídka. A tak se to tam štosovalo. Ve škarpě v Ohavči ležel v dopravní špičce bez povšimnutí koledník spadlý s kola, které zůstalo zahozené na silnici. Řidiči kolo okolo objížděli a po policistech ani památky. S koncem svátečního víkendu se také ucpávala dálnice D1 až do obludných rozměrů a situaci řešili rozčilení řidiči v rádiu, nikoliv policisté. Ti prý zatím po celé republice v posílených hlídkách měřili asi na dvou stech vybraných místech rychlost projíždějících automobilů. Asi tam, kde to jelo, aby se něco naměřilo, protože tam, kde to nejelo, tedy nebyli k zastižení. Jeden redakční kolega nepotkal ani jednoho policistu na trase Praha – Turnov – Praha, druhý neviděl stejně tak ani jednu hlídku na cestě do Benešova, nedostatek policistů hlásili médiím i lidé vracejících se z Moravy a Severních Čech.

 

 

Takže z dnešních novin víme, že koncem svátečního víkendu pomáhala Policie České republiky státní kase výběrem pokut za rychlost a chránila brouky na Ostravsku. Na silnicích zatím zahynulo 17 lidí, což je nejvíce za posledních sedm let.