McDonald

McDonald Zdroj: flickr.com

Zakážou nám v McDonaldu kvůli tlustým dětem Happy Meal?

V Kalifornii probíhá soud o to, zda v „Mekáči“ mají, či nemají zakázat Happy Meal. Může prý za ztloustnutí dcery jedné paní.

Světe, div se, ale v Americe si možná zakáží jednu ze svých národních pochoutek. Někdo byl odkojen na knedlících, někdo zase na hamburgrech. Je pravda, že kdybych měl u každé své svíčkové na smetaně hračku jako u „hepymílu“, byl bych ji vyžadoval častěji. Já k ní však hračku nedostával a nebyly na ni nikde reklamy. Nebyl to fenomén a ani nešel s dobou.

 

To Happy Meal od McDonalda má lepší promo než svíčková. Když dítě nakrmíte, má radost. Když mu dáte najíst a jako bonus má u svého žvance hračku, radost se násobí.Tím však nastává i dvojnásobná závislost. Představte si tu pohodu, když koupíte uřvanému dítěti jídlo z „Mekáče“, o které tolik žebrá, a zároveň mu dáte i hračku poslední filmové postavičky, ohledně níž mělo hysterický záchvat v obchodě. Zabíjení dvou much jednou ranou? Ano. Jen se pak vaše dítě začne víc podobat všem těm Shrekům a pupkatým skřítkům, jež má ve svém Happy Mealu. A bude k nim mít ještě blíž.

 

 

Jedna matka v Kalifornii celý problém konečně rozluštila. Chce po soudu, aby zakázal Happy Meal. Ten se brání tím, že nikde neuvedl, že je povinností svým dětem Happy Meal kupovat. Klasicky je v tom nevinně. Aby ne. Na jedné straně firma, co nabízí neporovnatelné ceny za hromadu jídla a hračku. Na druhé matka, co cpe do své dcerky stravu, která prokazatelně není zrovna supervýživná. V USA jsme už byli svědky několika absurdních soudních výsledků; jak dopadne tenhle, si budeme muset počkat. Do té doby ovšem přibude pár happy princezen s objemnějším bříškem.

 

Jen mě udivuje, že ve sporu dosud nebyl využit argument typu: Nezdravé jídlo a plastové výrobky z Číny by neměly být v jednom balení určeném výhradně dětem.