Manžel do mě jen masturbuje

Manžel do mě jen masturbuje Zdroj: Profimedia.cz

Manžel do mě jen masturbuje

„Dobrý den, chtěla jsem se s Vámi poradit, jak citlivě svému manželovi vysvětlit, že se mi nelíbí sex s ním. Máme asi každý jinou představu o milování, on to pojímá více jako ,žena drží, zatímco muž masturbuje do pochvy‘, ale já upřednostňuji citlivé procítěné splynutí dvou těl. Nejsem schopna s ním dosáhnout vaginálního orgasmu, přestože z předchozích vztahů (ne všech) vím, že toho schopna jsem. Většina našich styků skončí rozmrzením, jelikož já špatně skrývám zklamání a muž by mě rád viděl, jak si to užívám (nepředstírám orgasmus). Nevím, jak mu citlivě vysvětlit, co bych chtěla, bojím se, že v této oblasti každé špatně volené slovo může způsobit zlo na celý život a situaci jenom zhoršit. Věřím, že je v muži potenciál a můžeme to vypilovat. Jsme spolu teprve dva roky a je mezi námi 10 let rozdíl (mně je 25), jsme oba pohlední a vitální:) Díky! Čtenářka“

Alex DoležalováAlex Doležalová|Reflex.czNa otázku, proč mladá, pohledná a vitální dívka podstupuje dlouhodobě se svým manželem sex, který se jí nelíbí a při němž svému muži pouze „drží“, je možno odpovědět citátem Gabriela Lauba: „Muž snáší manželství z lásky k ženě. Žena snáší muže z lásky k manželství.“

 

Předstírat kvůli manželství orgasmus dva roky Vás stálo jistě mnoho námahy, a není proto divu, že svou situaci potřebujete nějak řešit. Zároveň se však obáváte, že když si s manželem promluvíte, způsobíte si tím „zlo na celý život“. Nevím, jaké „zlo“ máte přesně na mysli, nic horšího než celoživotní předstírání orgasmu a podstupování „masturbace do pochvy“ si nedokážu příliš představit.

 

 

Pro příjemnější prožití zbytku života máte jen dvě možnosti – buď si s manželem promluvíte, a pokusíte se tak na spokojeném sexuálním životě zapracovat společně, nebo si s ním nepromluvíte a najdete si poněkud schopnějšího milence, který Vám orgasmy zařídí bez větší námahy (což ale jaksi neřeší problém, že doma budete i nadále „držet“).

 

Pokud se tedy přece jen odhodláte si o Vašem sexu otevřeně promluvit a – jak sama píšete – pokusíte se „potenciál“ ve svém muži „vypilovat“, ráda bych Vás upozornila na množství obrazových příruček, jež jsou volně k dispozici na našem knižním trhu a které Vám mohou být při vzdělávání Vašeho manžela velmi nápomocné. Erotické obrázky Vás totiž mohou nejen inspirovat, ale také příjemně rozrušit.

 

 

Nicméně Vás musím upozornit, že vzhledem k faktu, že se Vám sex s Vaším mužem nelíbil nikdy, je bohužel také možné, že Vás to s ním nezačne bavit ani přesto, že v posteli začnete experimentovat. Vhodný milenec pak pro Vás bude zřejmě nezbytný, neboť, jak věděl už Molière: „Ostatně je nesnadné být některým manželům věrný.“

 

ALEX DOLEŽALOVÁ

 

 

Jan JandourekJan Jandourek|Reflex.czPředstírat se dá i v sexu, ale dlouho to asi nepůjde. Pochopitelně je problém říci muži, že něco nefunguje, protože takové sdělení může být ranou pro ješitnost, jež je mužům vlastní. Pravda se dá říct i způsobem, který nemusí druhého hned srazit do kolen. Místo výroků typu „sex s tebou mě nikdy neuspokojoval“ nebo ještě zabijáčtější varianty „s předcházejícími partnery jsem orgasmus měla“ se to dá vyřešit diplomatičtěji. Muž Vám celkem může uvěřit, že se lidé v čase mění a s tím i jejich preference. Můžete prostě říci, že poslední dobou vám vyhovuje spíše to nebo ono. Nebudete lhát a zároveň si odpustíte ono urážlivé sdělení, že Vás partner neuspokojoval nikdy.

 

 

Kolem sexu se někdy nadělá hrozně velký povyk, jako kdyby šlo o konec světa. Vždyť je to jenom sex. Je paradoxem, že naše doba si připadá sexuálně svobodná, a přitom udělala ze sexu nebývalou otročinu. Všichni se zabývají tím, co je normální, věřící ještě navíc tím, co všechno „se ještě smí“ a co už ne. Objevují se i instruktoři sexu, což je skutečně zábavné, protože i pes Lajka by i bez instruktora věděl, jak se dělá sex. Kde je taky psáno, že sex má být dokonalý? Sex není provoz atomové elektrárny, dokonalý být nemusí. To až naše století chce pořád z normálního souložení dělat hned Kámasútru a nadělá kolem toho víc řečí než Fidel Castro kolem revoluce.

 

Normálně o tom dejte s partnerem řeč, nesmí to vypadat jako výčitka, nemělo by to být nic obřadného, spíš tak mimochodem. To aby z toho manžel nedělal velkou vědu. Dělejte to jednou tak a jednou jinak. Když má jeden z manželů rád dovolené u moře a druhý na horách, nedá se to v jedné dovolené spojit. Je třeba jet jednou k moři a jednou na hory, kompromis otráví oba. Je lepší být spokojen v polovině případů než nikdy.

 

 

Potíž je spíš v tom, že někdy problémy v sexu odrážejí problémy v komunikaci a vztahu. Pokud je máte, začněte s řešením tam. Církevní morálka je někdy vysmívaná, občas bohužel právem, ale jednu věc jí nelze upřít, že totiž důsledně trvá na tom, že sex a osobní vztahy se nedají oddělit, aspoň ne bez následků. Zvažte, zda náhodou nemáte trable s komunikací i mimo ložnici. To je nakonec důležitější, protože v posteli tráví člověk – a to ještě ten šťastnější – jen třetinu života.

 

Nepíšete, jestli máte nějaké děti. Čistě prakticky bych jen dodal, že dítě (a ještě více děti) možnosti sexu dost zredukují, takže některé věci se vyřeší samy. Ještě budete možná vzpomínat, jaké to byly noci vášně. (Pokud dítě máte, je tato moje poznámka bezpředmětná.)

 

I když teď bych Vám upřímně přál co nejvíc orgasmů s Vaším mužem a určitě se vyplatí pro to něco udělat.

JAN JANDOUREK