Sedmimilové boty

Sedmimilové boty Zdroj: Archív

Father Friendly se vrací do Prahy. Se sluncem v zádech vyrážíme do Troje

Kupodivu však nezavítáme do přilehlé zoo, ale do restaurace Loděnice, která se nachází na břehu Vltavy v pražské Troji, přímo u kanálu, kde se konají kanoistické závody.

Restaurace má krom devadesáti míst uvnitř i venkovní terasu pro padesát lidí, jež s jarním počasím a šumící Vltavou dodává krásnou dávku relaxace.

 

Loděnice je opravdu stylově zařízena, tudíž i přes její veliký domácky působící krb nečekejte žádnou krčmu. K restauraci patří sportovní areál Loděnice, ve kterém najdete vodácký kanál, baseballové hřiště, cyklistickou stezku z Libně do Kralup nad Vltavou, výbornou trať na kolečkové brusle, umělou horolezeckou stěnu, tělocvičnu, fitness club a pouhých pět minut přes lávku na Císařský ostrov se nachází jízdárna s koňmi.

 

 

To vše je samozřejmě možné absolvovat i s dětmi. Pro ty nejmenší je v areálu také dětské hřiště. Pro Nepražáky patří k restauraci také hotel Loděnice, jehož kvalita je ceněna třemi hvězdičkami. Výhodou hotelu je především parkoviště pro 100 aut. Aby toho nebylo málo, můžete zavítat do přilehlé půjčovny, kde vám ke všem aktivitám půjčí dané příslušenství, včetně kolečkových bruslí, kola, či dokonce sedmimílových bot. Do Troje se můžete vydat i po vodě: O víkendech vyráží parník 4x denně od Jiráskova mostu a o letních prázdninách dokonce každý den. Pokud vám vybraný program Loděnic nebude stačit, pořád je, co by kamenem dohodil, zoologická zahrada, v níž můžete mít i noční prohlídku.

 

 

Restaurace Loděnice

Vodácká 8, Praha 7-Troja 171 00

http://www.restauracelodenice.cz/lodenice

http://www.happy-life.cz/?nav=pujcovna/

 

Máte tip na "father friendly" místo nebo aktivitu? Pošlete nám ho na adresu rxonline@reflex.cz nebo se o něj podělte v diskuzi na facebookové stránce projektu.