Justin Bieber

Justin Bieber Zdroj: YouTube.com

Co má Justin Bieber společného s Manchesterem United?

Aktivní fanoušky na Facebooku. Nejedná se o největší počet samotných fanoušků, ale o počet fandů, kteří profil svého oblíbence aktivně navštěvují, diskutují a klikají.

Podle studie firmy FanGager, jež monitoruje právě aktivní fanoušky na sociálních sítích Twitter a Facebook, má kanadský zpěvák Bieber fanoušky nejvěrnější. Tyto statistiky pak FanGager nabízí firmám či zástupcům umělců a lidí, kteří na Facebooku své fandy sbírají. Monitorují, co přesně fanoušci chtějí, co se jim líbí a co ne, o co mají zájem a co je naopak nezajímá.

 

 

FanGager zkoumá takzvané like kliknutí, frekvenci komentářů a celkové návštěvnosti stránek. Bieber tak ze svých celkových 20 379 964 fanoušků má 1,8 procenta aktivních, což čítá 359 116 fanoušků. Manchester United má 9 915 504 fandy, z čehož 2,6 procenta jsou aktivní, tedy 256 206 fanoušků.

 

Laickým okem se může zdát, že dvě procenta nejsou žádná sláva. Maximální průměr však čítá kolem jednoho procenta, což se přesně FanGager pokouší změnit. Do budoucna chce firmám pomoci dostat se alespoň na desetiprocentní hranici.