Masturbace

Masturbace Zdroj: Famous

Masturbace před přítelem se mi hnusí

"Dobrý den, mám dotaz, přítel po mě pořád chce, abych před ním masturbovala... protože ho to prý šíleně vzrušuje, ale mě už je to dost nepříjemné, a můžu říct, že se mi to až hnusí, více než sexy si totiž před ním připadám spíš jak p**a. Co si o tom myslíte?? Radka"

 

Alex DoležalováAlex Doležalová|Reflex.czPozorování dívky či ženy při masturbaci vzrušuje drtivou většinu mužů. Muži jsou převážně vizuálně zaměřeni, a proto pohled na masturbující partnerku prostě zbožňují. Není tedy divu, že po Vás Váš partner tuto sexuální praktiku vyžaduje. K podivení však je, že svému partnerovi vycházíte vstříc, přesto, že se Vám masturbace před ním nelíbí.

 

Ano, existují ženy, které také silně vzrušuje, když mohou před partnerem masturbovat, a když se pak najdou dva takto založení sexuální partneři, může se pro ně z masturbace stát velmi oblíbená součást sexu. Nicméně žen, které vzrušuje masturbování před partnerem je menšina. Ženy, které se k masturbaci před partnerem nechávají přemluvit – přesto, že je to nevzrušuje –  zažívají při masturbaci pocity trapnosti a studu, necítí se dostatečně uvolněné, a sex se pak pro ně stává spíše stresujícím, než aby z něj měly potěšení a radost.

 

 

Nabízí se tedy otázka, proč ženy dělají v posteli něco, co je jim – jak sama píšete – „dost nepříjemné“ a co se jim až „hnusí“? Dělají to proto, aby potěšily partnera? Dělají proto, aby partnerovi ukázaly, jaké jsou v posteli sexbomby a dračice? Nebo to dělají proto, že partnerovi nedokáží nic odmítnout a neumí si ve vztahu prosadit své skutečné potřeby?

 

Ptáte se, co si o Vašem problému myslíme. Částečně jsem Vám již odpověděla, přesto ještě dodávám – pokud v sexu budete i nadále provozovat praktiky, které Vám nevyhovují, ohrožujete tím nejen Vaše prožívání sexu, ale potažmo i Váš vztah. Když budete i nadále dělat věci, které se Vám nelíbí, začne se Vám protivit nejen sex, ale i Váš partner.

 

 

Nepokračujte proto v něčem, co Vám způsobuje trapné pocity, zkuste si s partnerem promluvit a pro Vaši spokojenost v sexu tak něco udělat. Jak totiž říká čínské přísloví: „Je lepší zapálit svíčku, než si na tmu stěžovat.“

ALEX DOLEŽALOVÁ HROUZKOVÁ

 

 

Jan JandourekJan Jandourek|Reflex.czMusíme tu oddělit dvě věci; jedna věc je, jestli po vás chce přítel něco, co je úplně úchylné, a druhá, jestli vám to musí být příjemné. Zde je odpověď poměrně jednoduchá. Muži se rádi dívají, zvláště když jde o erotické podněty. Proto také muže zajímají erotické a pornografické materiály více než ženy. Platí také něco, co by možná pobouřilo skalní stoupence některých genderových teorií, ale muž má rád dominanci, aspoň zdánlivou. Nechat někoho před sebou masturbovat znamená prolomení nějaké intimity a jakousi „nadvládu“ nad protějškem. Pokud to není spojeno s nějakým násilím v jakékoli podobě, nic se neděje.

 

Druhou věcí však je, že vám se to nelíbí. Tady nezbude nic jiného než to partnerovi citlivě říci. Na větě „není mi to příjemné“ není nic nelegitimního a nemá cenu dělat v posteli představení, u kterého se baví jen polovina přítomných. Je jen na vás, zda zvolíte variantu „už nikdy“, nebo „jen málokdy“. Rozumný partner si v sexu nikdy nic nevynucuje, protože tím stejně nemůže nic získat. Leda by to byla jednodušší povaha poněkud zvířeckých rysů, což snad nebude váš případ.

 

 

Pokud partnerovi řeknete: „Teď tohle nějakou dobu nechci dělat,“ zůstávají vrátka otevřená a on nemusí mít pocit, že navždy přišel o jeden zdroj slasti. Pak se uvidí. Zeptejte se ho, co jiného má v této oblasti rád. Muži už jsou takoví, že by rádi zkusili ledacos, ale neřeknou si, protože se stydí nebo to prostě neumějí.

 

Platí taky, že není dobré sklouznout k výčitkám, to je spolehlivý konec sexu. Je lepší to brát trochu s humorem. Pokud to jde. Hodně štěstí.

JAN JANDOUREK