Rozvod

Rozvod Zdroj: Maris Flabba/ CC BY-SA

Kvůli Facebooku se lidé i rozvádějí. A my jsme na něm čím dál závislejší

Američtí právníci uvádějí, že příčinou čím dál tím víc zničených manželství je právě Facebook. A bude hůř.

Už teď nám nestačí, že můžeme na Facebooku komunikovat s přáteli. Musíme také zkoumat jejich fotky, organizovat sešlosti a demonstrace, hrát hry a povídat si na chatu. Ve spolupráci s Warner Bros. nyní Facebook chystá také streamování celovečerních filmů. Jejich snímky si budete moct koupit buď převodem, nebo díky „Facebook kreditům“, které už možná znáte z Farmvillu nebo Mafia Wars. Vyústění je zřejmé – u Facebooku budeme sedět furt. A to už se kvůli němu dnes rozvádíme.

 

 

Díky Facebooku se zvyšuje počet rozvodů hned z několika důvodů. Ten hlavní je, že na Facebooku na sebe prozrazujeme až příliš informací, jež jsou pak nenávratně vryty do Internetu. Ono bohatě stačí, aby nějaký váš „friend“ pověsil na svůj profil fotku z události, kterou jste omylem zatajili vaší drahé polovičce, a problém je na světě. Další, hodně častá příčina je ta, kdy si vás přes Facebook najde nějaký starý známý nebo, nedej bože, bývalá láska. Vy se dáte do řeči a buď pak požádáte o rozvod sami, nebo budete jako u předchozího případu odhaleni. Těch důvodů je nespočet, spíš jde o to, že konečná příčina je Facebook, tvrdí američtí právníci. Ti dokonce spekulují o tom, že jsou to skoro dvě třetiny případů. Facebook samozřejmě není sám, prsty v tom má kupříkladu i Twitter. Vedoucím rozparovačem vztahů je však na míle daleko Facebook, a když se koukneme třeba i na ty filmové výhledy Facebooku do budoucna, nic se na tom nebude měnit.

 

Možná stojí za úvahu se na skutečné vztahy vykašlat a randit už jenom virtuálně. Na druhou stranu, na každého Nea někde čeká nějaká žárlivá Trinity.