jxd

jxd Zdroj: reflex

Takzvaný kolega Jiří X. Doležal zradil

Poté, co přišel Jiří X. Doležal se závažným zjištěním o skutečných sklonech ministra financí Miroslava Kalouska, svůj text odvolal a odvolání pokoutně umístil na web Reflexu. Tento náhlý obrat, ke kterému došlo, je nám záhadou.

 

Ještě včera o pravosti původního materiálu nikdo nepochyboval a můžeme potvrdit, že ani jeho autor. Nic nenaznačovalo tomu, že jde snad o nějakou mystifikaci, žert nebo omyl. Zpětně nám toto chování JXD mnohé vysvětluje o jeho pravém morálním profilu.

 

 

Redakční kolektiv si již dlouhou dobu všímal jeho jisté názorové rozkolísanosti. Také je nyní zřejmé, proč se tak často vytrácel z redakce směrem k ministerstvu financí pod záminkou, že jde hledat zkameněliny, což jsme mylně považovali za metaforu pro investigaci ve fosilních politických kruzích. Jeho nákladný životní styl, zahraniční oblečení nakupované v předních asijských buticích, výstřední koníčky jako sběr trilobitů, svatba s mladou ženou a v neposlední řadě experimenty s látkami navozujícími změněný stav mysli – to všechno asi něco stálo, že?

 

Ptáme se jménem redakčního kolektivu jako kolektivní hlídací pes demokracie a zástupci českého národa, v čím žoldu ve skutečnosti takzvaný kolega Doležal sloužil, komu to prospívalo. Jeho se zeptat nemůžeme, neboť se vytratil pod záminkou dovolené, nejspíše však ke svým více či méně známým chlebodárcům. Tak tedy končí cesta člověka, kterému pracující čtenářský lid důvěřoval. Ale i zde platí, opustíš-li mne, nezahynu, opustíš-li mne, zahyneš.

 

 

Ministře Kalousku, pokud se domníváte, že si najdete v našich řadách nějakou novou prodlouženou ruku, musíme vám rozhodně sdělit, že my, pracující intelektuálové, jsme se nyní semkli a jsme ještě silnější než dřív a v tomto boji vytrváme.

 

 

Jako (dočasně) nejvyšší účetní v této zemi byste měl vědět, že přijde den a zúčtujem spolu, se všemi Kalousky, Doležaly a jim podobnými, kteří se ve své bezmezné pýše nezastaví před ničím. Ale i zde platí ono prastaré: Neprojdou!

 

OPRAVA:

V našem textu „Takzvaný kolega J. X. Doležal zradil“ došlo k několika malým nepřesnostem. Není pravda, že J. X. Doležal zradil, nýbrž nezradil. Též není pravda, že je v cizím žoldu, nýbrž platí, že je ve správném žoldu. Za nepřesnosti se čtenářům i kolegovi Doležalovi omlouváme.