Medvěd

Medvěd Zdroj: Marsilio Medici, CC BY-SA

Alex & kněz: Zimování skončilo. Teď bych skočil na každou

"Dobrý den, můj problém je, že na podzim a v zimě skoro nemám chuť na sex, ale vždycky na jaře se mi to otočí, mám chuť pořád a nemyslím na nic jiného. Problém je, že přítelkyně takovou chuť jako já nemá a já bych pak nejradši skočil na každou sukni. Můžu s tím něco dělat? Děkuji, Vašek"

 

 

„I komáři píchají jen do září,“ říká finské přísloví a já bych Vás ráda ubezpečila, že změny v sexuální apetenci (chuti na sex), které zažíváte v souvislosti se změnami ročních období, jsou naprosto běžné, a to jak u zvířat, tak u lidí. Na podzim příroda usíná, dny se zkracují, sluníčko už tolik nesvítí, mnozí lidé pociťují pokles nálady, který přetrvává až do zimy, a není divu, že ani na sex nemají chuť.

 

S příchodem jara se příroda začíná probouzet, přibývá denního světla, tepla a slunečních paprsků a v lidském těle se probouzí množství hormonů, které povzbuzují a řídí sexuální touhu, následkem čehož mnozí lidé zažívají na jaře nejen zvýšenou potřebu „romantické lásky,“ ale především sexu.

 

 

Váš problém však vězí v tom, že Vaše sexuální touha je na jaře vyšší než touha Vaší partnerky. Pokud se nesoulad v sexuální touze ve Vašem vztahu objevuje pouze na jaře a v jiných ročních obdobích problémy se sladěním nemáte, budete se muset zaměřit především na to, jak svou sexuální touhu na jaře uspokojit, aniž byste ohrozil vztah s Vaší partnerkou.

 

Nejméně ohrožující pro Váš vztah by bylo, kdyby se Vám podařilo používat v průběhu jara k sexuálnímu vybití pouze svou partnerku a masturbaci. Aby Vaše partnerka byla povolnější, můžete se ji pokusit k častějšímu sexu svádět rafinovaněji, než to děláte v jiných ročních obdobích – snažte se jí během dne co nejčastěji dotýkat na místech, kde je vzrušivá, opakujte jí milá slova, nalijte jí skleničku vína, které na mnohé ženy dobře funguje jako afrodiziakum.

 

Avšak pozor – NIKDY PARTNERKU DO SEXU NENUŤTE! Pokud totiž partnerka nemá chuť na sex a bude se do něj přemlouvat jen kvůli Vám, může velmi rychle dojít k tomu, že se jí sex s Vámi zhnusí, a to už je jen krůček ke konci Vašeho vztahu.

 

V čase, kdy se nebudete moci sexuálně vybít na své partnerce, doporučuji již výše zmíněnou masturbaci – masturbujte vždy a všude, kde to na Vás přijde. Jedině častá masturbace Vám pomůže předejít tomu, že skončíte v posteli s každou sukní, která se kolem Vás zavlní.

 

A pokud se Vám přeci jen přihodí, že nějaké sukni podlehnete, dbejte na kvalitní ochranu – ať svůj „úlet“ zbytečně neprozradíte tím, že partnerce domů přinesete pohlavní nemoc nebo o devět měsíců později cizí mimino.

ALEXANDRA DOLEŽALOVÁ HROUZKOVÁ

 

 

 

Je takové studentské moudro, jak vypadá školní rok. Má čtyři období. Jarní únava, letní vedra, podzimní nostalgie a zimní spánek. V podstatě se nikdy nedá nic rozumného dělat. Ze své vlastní zkušenosti - kdysi adolescenta - mohu jen konstatovat, že je to pravda. Každý člověk má své biorytmy, jak během dne, tak během roku.

 

To se týká i sexu, protože proč by to mělo být jinak. Lidé sice nemají období říje jako jeleni, ale není pravděpodobné, že by nepodléhali vlivům ročních období. Tady v Praze, když nastane jaro a jako první turistky přijedou šestnáctileté Italky a na Vyšehradě začnou do metra nastupovat středoškolačky v mini, je to úplně jiný pocit, než se dívat na tu masu zachmuřených lidí v zimnících a čelit ataku agresivních důchodkyň, když to řeknu nekorektně.

 

 

Pokud jde mne, od října do dubna nemám chuť vůbec na nic. Pokud by byl problém v tom, že nedostanete chuť na sex ani na horské chatě, kde jste si právě s přítelkyní příjemně pohovořili a dali si punč a její tváře jsou krásně rozpálené celodenním sportem, je pochopitelně určitý problém „na stole“. Ale nakonec vždy platí, že sex je dobrovolný a lidé ho provozují ze dvou důvodů. Aby měli děti a aby si udělali navzájem něco příjemného. Proto se musíte ptát, jestli chcete něco z toho.

JAN JANDOUREK