Nevěra

Nevěra Zdroj: comicallyvintage.tumblr.com

Epidemie české nevěry v týdnu manželství

Nevěra začíná častěji ohrožovat českou rodinu, píše se v novinách. My Češi jsme jeden z nejnevěrnějších národů světa, dodávají pondělní Valentýnské zprávy.

 

Sexuologové teoretizují – může za to český ateismus, anebo fakt, že se pro muže určitého statusu stala atraktivní milenka záležitostí osobní prestiže? Statistická data, o která tu jde, jsou následující: 64 procent českých ženatých mužů přiznává, že manželce zahnuli, 46 procent českých vdaných žen si našlo milence.

 



Kvůli výše popsanému zjištěnému stavu jsme se ocitli na světové špičce, a tak zasedla a dala hlavy dohromady řada čelných představitelů neziskových organizací a vymysleli „Národní týden manželství“ s tím, že věc je třeba řešit. Národní týden manželství začal na svátek patrona zamilovaných. Jeho cílem je zhruba to, že ženatí a vdané zůstanou ženatými a vdanými a rozvedení se nad sebou zamyslí.

 

Budeme se my, nevěrní Češi, týden scházet, absolvovat přednášky o manželství a bezplatné konzultace s manželskými poradci? Celá akce vychází z pocitu podle mě neopodstatněného, že by se nevěra dala centrálně uchopit nebo společně zvládnout jako třeba epidemie vší. Historie lidské nevěry samozřejmě dokládá opak, ale zkusit to musíme.

 

 

Jenže zatímco budeme vysedávat na všech těch dobře míněných přednáškách o věrném milování, s odvoláním na uvedenou statistiku budou mít s vysokou pravděpodobností naše myši doma pré.