žáby

žáby Zdroj: Isna Kasamee

Alex & kněz: Jak přesvědčit dívku ke zvrhlému sexu? A proč vlastně?

"Zdravím Alex a Jane, je mi 30 let, s přítelkyní spolu chodíme šest let, ona je o dva roky mladší. Nemáme žádný velký problém, ale štve mě, že přítelkyně od začátku našeho vztahu odmítá anální sex, přestože ji to opakovaně navrhuju. Neporadili byste mi nějaké fígle, jak ji přesvědčit? Petr"

 

 

"Je lépe být nespokojeným člověkem než spokojeným prasetem,“ řekl před více než sty lety John Stuart Mill, a přestože tenkrát nehovořil o análním sexu, jeho slova mi zde sedla jak facka na zadnici.

 

Dovolím si pár osvětových vět: Anální otvor není z anatomického hlediska k pohlavnímu styku příliš vhodným orgánem. Dochází při něm velmi často k drobným (ale i závažným) poraněním velmi jemné sliznice, což vede k bolestem při vyprazdňování. Je zde zvýšené riziko přenosu infekcí a pohlavních chorob, včetně viru HIV. U partnera, který vniká do konečníku, hrozí infekce močových cest. Důsledkem velmi častého provozování análního sexu může být neschopnost zadržet stolici v pozdějším věku. Konečník je jednoduše ze všech možných použitelných otvorů při sexu nejrizikovější.

 

 

Vím, že následkem častého sledování pornofilmů může být velice obtížné rozlišit, co je v sexu běžné a co už zase tak běžné není. Věřte, že ženy opravdu nezbožňují chuť spermatu rozmázlého na obličeji a opravdu nebývají nadšené, když se následkem análního sexu nemohou i po několik týdnů bezbolestně vyprázdnit.

 

Pokud Vaše partnerka odmítá anální sex, nenuťte ji. Pokud totiž na tuto libůstku nemá ona sama chuť, bude jí anální styk pravděpodobně velmi nepříjemný, bude ho provozovat jen kvůli Vám a pak ji to nejspíš bude ještě dost bolet. Nemyslím si, že byste svou partnerku chtěl takto trápit.

 

Není pochyb o tom, že konečník je u obou pohlaví velmi citlivá erotogenní zóna. Neznamená to však, že do něj musíte hned vnikat penisem. Možná Vám oběma způsobí mnohem větší potěšení, když si anální otvory budete jen vzájemně něžně laskat a strkat do nich maximálně prsty.

 

Pokud se však své touhy po análním sexu nemůžete zbavit, nezbyde Vám než navštívit vybraný erotický salón a svou touhu uspokojit s tamní pracovnicí za určitý poplatek. V tom případě však teprve pamatujte na kvalitní ochranu a nakupte si zesílené kondomy určené speciálně pro anální styk. Neboť jak říká jedno arabské přísloví: „I vejce je třeba vařit s rozmyslem.“

ALEX DOLEŽALOVÁ

 

 

 

Vážený Petře, jsou situace, kdy není dobré vymýšlet nějaké fígle, protože vaše partnerka tuto formu sexu prostě nechce. V sexu platí, že pokud je něco někomu nepříjemné, nemá to po něm nikdo chtít.

 

Anální sex patří k sexuálním praktikám, protože lidé jsou v této oblasti dosti tvůrčí, ale upřímně řečeno, dotyčný otvor není pro sex zamýšlen. Proto nemusí být tato varianta pro někoho příjemná a nedá se na tom mnoho změnit. Je možné, že přítelkyně časem může názor změnit, ale nepovažuji to za pravděpodobné. Každý člověk je vlastníkem svého těla a má nárok si ho chránit a nakládat s ním, jak uzná za vhodné. Tuto svobodu nelze nikomu odepřít. Sex je citlivá záležitost a je snadné vzbudit nějakou nechuť a zablokovat i to, co zatím jde. Nezapomeňte, že žena je také v trochu jiné psychologické situaci. Vy do ní fyzicky pronikáte, je to jako kdyby si vás pozvala domů. Pozvat někoho domů ale není samozřejmé. Když místo civilizované návštěvy nastane situace, že si někdo otevře jako když kovboj rozkopne vrátka do saloonu, není to ono.

 

Pokud si jinak rozumíte a sex vám funguje, nechte to, jak to je. Neznám přesně vaši životní situaci. Pokud ještě nemáte děti a plánujete je, změní se po jejich příchodu ve vašem sexuálním životě tolik, že budete s láskou vzpomínat na jakýkoli sex, byť neanální.

JAN JANDOUREK

 

Své dotazy pro Alex a pro kněze posílejte na adresu rxonline@reflex.cz. Do předmětu uveďte slovíčko Poradna.