superhrdina Phoenix

superhrdina Phoenix Zdroj: Seattle Police

Superhrdinové jsou skuteční! Bydlí v Seattlu a místo batmobilu řídí kiu

Zapomeňte na Spider-Mana a komiksy s Kočičí ženou naházejte do popelnice. Jediní opravdoví superhrdinové žijí v Seattlu.

 

Říkají si Rain City Superhero Movement a patří ke globálnímu supermanskému hnutí Real Life Superhero Community, které chrání před zločinem ponuré noční ulice světových velkoměst. Nebo vesnic, podle toho, kde členové té které úderky chodí do školy nebo do učňáku. „Právě dnes změníte svět!“ píše se na oficiálních stránkách komunity, která má v popisu práce boj proti zlu, vyvěšování letáků o osobách, po nichž je vyhlášeno pátrání, podpora a pomoc lidem bez domova, darování krve (mimo běžný rámec superhrdinských bitek) a hlášení podezřelých činů policii (nad čímž by se tedy Batman potrhal smíchy, ale nějak se začít musí).

 

 

Seattleská policie o nich zatím hovoří jako o „kverulantech“, kteří mají pořádnou kliku, že jsou ještě vůbec naživu. Když jeden z nich hrdinně vyběhl ze ztemnělého parku ve svém černém mstitelském kostýmu, chybělo málo, aby ho někdo rozstřílel na mraky. Dalších několik se zase dostalo do maléru, když během své superhlídky zastavili u noční benzínové pumpy a během čepování superbenzínu do své kii si zapomněli sundat své hokejové supermasky – a hned byli za lupiče. Když se policisté podle jejich ne tak super espézetky dobrali k paní, od níž si auto její nedospělý kmotřenec půjčil, vysvětlila, že chlapec „koná dobré skutky“. To koukáš, Mirku Dušíne s modrým životem.

 

Policisté v Seattlu v současnosti monitorují devět maskovaných mstitelů, kteří si nezadají se jmény hrdinů zfilmovaného komiksu Kick-Ass: Nářez, v němž se dělo v podstatě to samé, co se teď odehrává v ulicích Seattlu. Jmenují se Trn (Thorn), Bouchač Doe (Buster Doe), Zelenej smrťák (Green Reaper), Blíženec (Gemini), Nounejm (No Name), Katastrofa (Catastrophe), Hrom 88 (Thunder 88), Penelope a (borec nakonec) Phoenix Jones, strážce Seattlu (Phoenix Jones the Guardian of Seattle). Kapitán Ozon (Captain Ozon) a Rytíř Sova (Knight Owl) jsou podle policie na volné noze a k RCSM nepatří.