Zlatokopky

Zlatokopky Zdroj: Youtube.com

Alex a kněz: Lži, sex a prachy

„Není pro mladou ženu nebezpečný vztah se starším mužem, když je jasné, že v něm hrají hlavní roli jen sex a peníze? Proč takové vztahy vznikají? Z vypočítavosti? Hezký den :-)“

Alex DoležalováAlex Doležalová|Reflex.czNe všichni lidé jsou hodni lásky. To vypozoroval už Sigmund Freud a platí to dodnes. Naštěstí příroda vymyslela sex a civilizace přinesla lidem peníze. A tak i lidé, kteří nemají nárok na lásku, si mohou díky sexu a penězům užít spoustu zábavy.

 

Existují dívky, kterým stačí, když ze vztahu se starším mužem získávají pouze peníze. Tyto dívky jsou většinou velmi krásné a dlouhonohé a sex se svým partnerem mít nepotřebují, protože nebývají příliš sexuálně vzrušivé a tudíž jim sex mnoho slasti nepřináší. Tyto dívky, které jsou často neprávem nazývané „zlatokopky“, mohou být ve vztahu, ve kterém hrají roli jen peníze, velmi spokojené. Movití partneři těchto dívek jsou často velice pozorní muži, často svým kráskám udělají krásné děti, o které se pak starají. Jediný problém v těchto vztazích může nastat právě v oblasti sexu. Protože tyto dívky nejsou sexuálně vzrušivé, častý sex s partnerem je může obtěžovat a sex jim může začít být i velmi nepříjemný.

 

Dívka, o které se zmiňuje náš čtenář, je ve vztahu s mužem nejen kvůli penězům, ale i kvůli sexu. Dovoluji si tvrdit, že tato dívka má vyhráno. Tato dívka našla muže, který do ní jednak investuje své zdroje a zároveň jí dokáže i sexuálně uspokojit. Proč by pro tuto dívku měl být takovýto vztah nebezpečný? Tento vztah má právě naopak velmi nadějnou budoucnost. Starší partner – podobně jako v předchozím případě – své mladší partnerce pravděpodobně udělá dítě, o které se bude starat, a dokud je oba bude i nadále bavit společný sex, nemusí jim nic chybět.

 

Je zřejmé, že zabývat se vypočítavostí těchto dívek, je bezpředmětné. Tyto dívky nejsou vypočítavé. Tyto dívky to tak v životě prostě mají.

 

Našemu čtenáři bych tedy ráda vzkázala, že se o zmiňovanou dívku strachovat nemusí. Jak říká Woody Allen: „Sex bez lásky je jen prázdný prožitek. Ale co se týče prázdných prožitků, patří k těm nejlepším.“

ALEX DOLEŽALOVÁ

 

 

 

Jan JandourekJan Jandourek|Reflex.czZajímavé. Proč by mělo jít jen o mladou ženu a staršího muže? O peníze a sex může jít i mezi mladým mužem a mladou ženou, a starší ženou a mladým mužem atd. Mohu jen odhadovat, že máte na mysli situaci, že si starší muž může více dovolit. A také že tou mladou ženou jste vy, nebo někdo z vašeho okolí.

 

Nejsnáze se mi odpovídá na to, proč takové vztahy vznikají. Protože tam každá strana něco dostává. Může tam být nerovnováha. Starší muž nemá problémy s penězi, ale má problémy s tím opatřit si sex. Dosáhnout sexu znamená určité transakční náklady. Pozvání na večeři, svádění, pak různé vztahové komplikace. Jak říká jedno úsloví, když jde o sex, muži se ptají „kde“ a ženy se ptají „proč“.

 

Tak tedy takzvaný starší muž do toho investuje, aby taky žena měla proč. Nemusíme hned myslet na prostituci, ale třeba na to, že žena je „zahrnuta dárečky“. Nemusí to ani být myšleno nějak zle a mocensky. Jedna má bývalá přítelkyně používala výraz satelitek. Satelitek tak nějak obletuje, pípá – no a mimo jiné poskytuje dárečky. To je příjemné a povzbuzující. Peníze jsou od svého vynalezení úžasné v tom, že si za ně můžete pořídit, co chcete. Muž dostane sex a žena peníze a za ty může mít, co chce. Může za ně být krásná a relativně svobodná. Za trochu sexuální nesvobody, tedy že nedělá vždycky to, co by chtěla a kdy by to chtěla a jak by to chtěla, dostává možnost, někdy něco udělat po svém. Má „dárečky“ a nemusí stát mnoho hodin u kasy v penny.

 

 

To je technický popis, abychom si rozuměli. Jak věci jsou, ne jak by měly být. Je jeden ruský vtip o tom, jak se dáma vyspí s pánem za peníze a řeknu mu: „Mé tělo jsi měl, ale mou duši mít nebudeš!“ V prvním plánu je to samozřejmě legrační, protože pánovi asi o duši v dané situaci úplně nešlo. V tom druhém je to ale vážnější. Normální muž chce přece nakonec  „dostat“ ženu, ne tělo. Tak jako tak to přijde dost draho.

JAN JANDOUREK