lolita

lolita Zdroj: The Samuel Goldwyn Company

Alex & kněz: Můj přítel by mohl být mým otcem. A mě lákají mladá těla

„Dobrý den, já — 25 let – a přítel - 50 let – spolu žijeme již 4,5 roku a máme se rádi. Celkově si rozumíme, milování je super a vím, že řada mladíků se příteli zdaleka nevyrovná — jak v přístupu ke mně, tak právě i v tom sexu ... A tady začíná můj menší problém. Někdy za čas se v mém okolí objeví mladý, pro mě atraktivní muž a ten, když o mě jeví zájem, tak se mnou začne cloumat mladická zvědavost a touha to opět zkusit s ,mladým tělem‘. Samozřejmě že nechci být nevěrná, náš vztah s partnerem bych nechtěla měnit, ale někdy se bojím, abych třeba jednou nepodlehla, obzvlášť když budu ovíněna alkoholem. Proto bych se Vás chtěla zeptat na radu-názor, jak takové žádostivosti předejít a mít své vášně tzv. na háku.“ S pozdravem Kris

 

Mít své vášně tzv. na háku samozřejmě nelze. Ke svým vášním můžeme být právě naopak velmi citliví, můžeme být velmi pozorní i k těm nejjemnějším záchvěvům svých vášní, načež můžeme projevy svých vášní kontrolovat a můžeme se snažit svým vášním udávat směr. Již Quintus Flaccus Horatius velmi dávno řekl: „Ovládej vášeň, neposlouchá-li, poroučí.“

 

Otázkou však zůstává, zda své vášně ovládat chcete.

 

Píšete, že s Vámi cloumá mladická zvědavost a touha to opět zkusit s „mladým tělem“. Píšete také, že se bojíte, že nějakému mladému muži podlehnete, když budete pod vlivem alkoholu. Máte tedy již vcelku promyšlený plán – až jednoho dne potkáte atraktivního mladíka, tak se opijete, budete nevěrná a za Vaše chování bude zodpovědný alkohol. To zní jako velmi příjemný plán, ale vzhledem k tomu, že si se svým manželem rozumíte a nechcete o něj přijít, doporučuji, abyste byla obezřetnější.

 

 

Pokud totiž na Vás Vaše nevěra pod vlivem alkoholu – a možná právě i díky Vaší opilosti a neopatrnosti – praskne, bude Vám už houby platná výmluva, že za Vaše chování mohl alkohol. A pokud na Vás Vaše nevěra praskne, může ve Vašem manželství nastat všechno to, proč se „podlehnutí“ tolik bojíte.

 

Snad je již zřejmé, že nemá smysl dávat Vám rady a metodické pokyny, jak žádostivosti předejít. Pokud po „mladém těle“ skutečně toužíte a jste rozhodnuta podlehnout, ani tisíc metod Vám nepomůže, abyste zůstala věrná. Můžu Vám jen poradit, abyste zvážila všechna rizika, která nevěra přináší. Zvažte, zda zvládnete svou nevěru dobře tajit, zvažte, co Vás čeká, když se Vaše nevěra provalí – jak unesete všechny důsledky, a konečně zvažte, zda opravdu chcete zůstat v manželství s Vaším mužem. Protože, jak řekla Marie von Ebner-Eschenbachová: „Žádný mrtvý není tak dobře pochován jako vyhaslá vášeň.“

 

ALEX DOLEŽALOVÁ

 


 

 

Milá Kris!

 

Každá rada drahá. Tak uvedu příklad, co jsem viděl. Byla jedna mladá žena, kolem dvaceti let, jež chodila s padesátiletým mužem. Zádrhel byl v tom, že on byl ženatý, tak z toho pak nic nebylo. Potom si vzala mladíka, který byl asi o dva roky mladší než ona. Po několika letech se rozvedli. Dotyčný nebyl na vztah (a otcovství) dost zralý. Nechal ji i s dětmi. A ještě jeden příklad. Znal jsem slečnu, bylo jí taky asi dvacet, jež se zamilovala do svého vyučujícího na VŠ. Tomu bylo, dejme tomu, kolem šedesáti. Nebyla ostatně sama, dotyčný byl dívkami velmi milován. Pak ale jednou řekla, že si ten vztah zkoušela představit „se vším všudy“ a že by to nešlo. Tohle si Vy ženy musíte vyřešit samy, jestli chcete dát přednost zralosti a zaplatit za to jistou zchátralostí partnera, nebo nakonec vyhraje „mladé maso“, protože Váš biologický imperativ Vám to prostě poroučí.

 

Výhoda padesátiletého muže je v tom, že už se Vám moc nezmění. Ani v dobrém, ani ve zlém. Víte, na čem jste. Podle statistiky Vám ovšem takový partner zemře v okamžiku, kdy bude Vaše první dítě po promoci a druhé — těžko říct. Za všechno zaplatíte.

 

 

Pokud jde o radu, jak předejít žádostivosti, je celkem jednoduchá. Co nejdřív. Jakmile přijmete pozvání na skleničku vína, je celkem jisté, že během několika hodin dojde k věcem, které jste předem neplánovala. Možnost se rozhodovat máte ve skutečnosti jen v okamžiku, kdy řešíte víno, ne když řešíte pozvání domů.

 

Nejsyrovější pragmatická rada by zněla asi takto: Nechat si padesátiletého muže, s nímž si lidsky rozumíte, může být dobrá volba. Pokud podlehnete v mezidobí mladíčkovi, ale nebude pro Vás mnoho znamenat, nechte si to pro sebe. Ale nakonec platí, že se přece nerozhodujete podle věku, ale podle konkrétních lidí.

 

JAN JANDOUREK