Slavia přišla o výhru v poslední minutě

Slavia přišla o výhru v poslední minutě Zdroj: Barbora Reichová (Sport)

Fotbalisté Slavie jsou v těžké krizi. A nedostávají už ani peníze

Po zbabrané slávistické sezóně se Milda odjel zrelaxovat do barového sanatoria. O tom, a také o krysách, které opouštějí loď  jménem Eden, dnes píše svému kamarádovi Luďkovi.

Milý Luďku,

Milan TesařMilan Tesař|Tomáš Tesař

 

v sanatoriu, kam jsem si po zbabrané slávistické sezóně odjel odpočinout (Murphys Bar), včera dávali boj Titánů s konečným nanebevzetím CF Barcelona. Co Ti budu psát, byli jsme tam spolu a shodli se na tom, že za takové divadlo rádi zaplatíme luxusní vstupné, pětačtyřicet vočí za jednu točenou desítku.

 

Ve chvíli, kdy v Edenu začaly krysy opouštět loď (jako první dal předevčírem výpověď záložník Petr Trapp, logicky, blíží se vánoce a on si za poslední výplatu koupil opalovací krém), Messi a spol. donutili Real – jak říkal Haškův poručík Dub – „až k pláči“. Já to viděl filozoficky – na Nou Campu se ten večer odehrál souboj materialismu s idealismem, jenž vyzněl jednoznačně ve prospěch snílků, kteří uvěřili ve vlastní síly. Zatímco Bílý balet připomínal krále Midu, jemuž se všechno, na co sáhne, promění ve zlato (jenomže zlatý rohlík je tak nějak blbě stravitelný), Barçu by ten večer neporazila ani Klapzubova jedenáctka. To Barça sama je Klapzubovou jedenáctkou složenou z drtivé většiny z absolventů vlastní fotbalové akademie v základní sestavě, což je ve světě absurdních miliardových přestupů více než sympatické.

 

 

Zpět ke Slavii – i tam bude o vánocích hlad, ale metamorfózou v drahé kovy to nebude. Až potkáte mladíky v sepraných tréninkových soupravách se slávistickou hvězdou na hrudi v jídelnách Naděje, poprosím za ně: kupte si od nich za dvacetikorunu autogram. Například jejich hvězdu, útočníka Standu Vlčka, poznáte podle toho, že má bílé vlasy a otlučený ešus s emblémem SK Slavia Praha.