fontána

fontána Zdroj: Warner Bros.

Alex & kněz: V mileneckých vztazích se na karmu nespoléhejte

Vážená Alex, vážený Jane, poraďte mi prosím, co mám dělat?! Je mi dvacet a nemám přítele, ještě jsem nikdy neměla. Za účelem jeho získání se střídavě spoléhám na Karmu (vyčkávám, ale snažím se na to nemyslet) a poohlížím, ale vidím kolem sebe jen samé debily... Měla bych začít zlobit, aby mi Karma snesla do náruče debila a já v ní měla aspoň někoho? (V náruči. :) Irenka“

 

Spoléhat se na Karmu v mileneckých vztazích, zdá se mi být poněkud nepraktické. Vzhledem k tomu, že karmický následek se dle některých výkladů nemusí projevit ihned, ale může na něj dojít třeba až po několika životech, mohlo by se člověku v karmickém očekání snadno stát, že si nezasouloží velmi a velmi dlouho – třeba i z toho důvodu, že v příštím životě z něj na pár tisíc let bude šutr (=kámen).

 Dvacetiletá dívka chce zpravidla tři věci: 1) potkat muže svých snů, 2) prožívat velkou lásku, 3) hodně se objímat a hodně souložit.

Dvacetiletá dívka, která dbá na to, aby byla milá, štíhlá a depilovaná na patřičných místech, se zpravidla také bez větších problémů často objímá, často souloží, a čas od času prožívá velkou lásku s mužem svých snů. 

Pokud se však stane, že se dvacetiletá dívka neobjímá s nikým, protože kolem sebe vidí jen „samé debily“, usuzuji, že takováto dívka je skutečně natolik inteligentní, že kolem sebe reálně má „samé debily“. Pro nadprůměrně inteligentní dívku pak může být velice obtížné najít si v populaci občanů – kteří by z jejího úhlu pohledu měli být v drtivé většině zbaveni svépravnosti – muže svých snů. Taková dívka má pak také logicky snížené šance na prožití velké lásky, protože „debila“ zřejmě nikdy obdivovat nebude.

Avšak pravidelné objetí a soulož si dvacetilá dívka může dopřávat i v případě, že jí byla nadělena zvýšená inteligence.

Z duchovní nauky (naší čtenářce zřejmě blízké) se můžeme dozvědět, že aby byla vytvořena Karma, je třeba nejprve mít vůli nebo záměr provést čin, tento čin pak skutečně provést, a nakonec pocítit uspokojení z provedení činu.

Naší čtenářce bych proto doporučila, aby nejdříve sama našla vůli k tomu, aby zhubla (pokud má nadváhu), aby se hezky upravila (vzhledem k duchovním zájmům zdůrazňuji i důkladnou úpravu intimních míst), a aby našla sílu usmívat se i na lecjakého „debila“. Při tomto postupu je téměř jisté, že ji život do náruče mnohého muže snese. A pak už bude jen na ní, jak moc bude chtít zlobit. Věřím však, že ruměnec ve tváři z pravidelného sexu ji bude jenom zdobit.

ALEX DOLEŽALOVÁ

 

Pokud se spoléháte na karmu, spoléháte se nakonec sama na sebe. Karma totiž znamená, že všechny činy mají následky. Vy jste to slovo ale použila spíše ve významu slova osud. Existenci osudu vám sice nikdo nemůže vyvrátit, ale je to pojetí života, z kterého se nedá nic rozumného odvodit.

Čistě prakticky jde o to, jestli přítele vůbec sama od sebe chcete, nebo jen máte pocit, že všechny dámy kolem ho mají a vy bez něj vypadáte divně. Na mínění okolí se můžete vykašlat. Jestli budete mít přítele dnes, nebo za dva roky, je úplně jedno. Nestane se nic horšího, než že vás budou považovat za chladnou nebo pochybovat o vaši sexuální orientaci, po čemž jim nic není. Jde jen o to, jestli vás z něčeho takového třeba nepodezírají už teď – a co když právem?

Potíž je však spíše v tom, že kolem sebe vidíte „samé debily“. Ať už tím pojmem myslíte cokoli, statisticky je to vyloučeno. Ať pokud jde o inteligenci, tak pokud jde o charakter. Chyba ovšem nemusí být nutně jen ve vás. Třeba se pohybujete v prostředí vrstevníků, kteří vám zákonitě přijdou nezralí, protože chcete někoho, kdo bude mít před vámi věkem a zkušeností náskok. Možná žijete na místě, kde je skutečně malý „partnerský trh“ a nezbude než monitorovat terén jinde.

Třeba vás potěší, že značná část mladých mužů má pocit, že nikoho nemají a všechny ženy jsou zadané, nebo tak aspoň vypadají. Kde vzít a nekrást? Sehnat někoho do náruče – a nemusí to být zrovna debil – není pro dvacetiletou ženu ve skutečnosti příliš problém. Libertini si kdysi namlouvali, že svést se dá každá. Spíše je pravdou opak, že totiž svést se dá každý. Pokud máte nějakého kamaráda, zeptejte se ho, co si myslí o tvrzení, že není problém muže svést, ale muže si udržet.

JAN JANDOUREK 

Otázky pro Alex a kněze posílejte na adresu rxonline@reflex.cz. Snímek pochází ze snímku Fontána, který se zabýval právě otázkami karmy a lásky.