Tiger Woods si na The Barclays poradil i s tímto bunkrem na 11. jamce

Tiger Woods si na The Barclays poradil i s tímto bunkrem na 11. jamce Zdroj: ČTK/AP

Tiger Woods s jeho manželkou Elin a dcerou Sam
Tiger Woods a jeho žena Elin Nordegren
Vášnivý pohled švédské modelky provdané za nejslavnějšího golfistu světa Tiger Woodse
Údajné milenky Tigera Woodse - Kalika Moquin (27)
Údajné milenky Tigera Woodse - Jamie Jungers (26)
13
Fotogalerie

Mýtus Tigera Woodse skončil, protože se začal chovat „normálně“

Existuje jenom několik výjimečných sportovců, které zná takřka každý, přestože většině lidí jejich sport neříká vůbec nic. Jedním z nich je (či už byl?) americký golfista Tiger Woods. Ten teď po pěti letech ztratil post světové golfové jedničky. Ze světa společenských celebrit a sportu tak s Tigerovým propadem mizí něco zcela neopakovatelného.

Žádný sportovec v historii nevydělal na sponzorských smlouvách tolik jako právě Tiger Woods. Dohromady zatím více než miliardu dolarů.

 

Žádný golfista nedokázal rozšířit a zpopularizovat tento sport „bohatých“ (jak se mu občas říká) mezi širokou světovou veřejnost jako právě Tiger Woods.

 

 

Málokdo dokázal prolomit rasové předsudky na zeměkouli jako právě Tiger Woods. Jeho otec Earl, veterán vietnamské války, nosil totiž v sobě africkou, americkou, čínskou a indiánskou krev. Jeho maminka Kultida, pocházející z Thajska, má i část krve holandské. Syn Tiger se proto stal příkladem pro všechny, bez rozdílu rasy na celém světě.

 

Snad žádný sportovec v posledních deseti letech nefascinoval tolik mladých a často dokonce malých dětí. Tigerův zázračný příběh všechny okouzloval, jeho fantastické výkony nebraly konce, byl příkladný v chování, ve vystupování, dával miliony na charitu. Prezentoval se jako šťastný manžel a vzorný otec.

 

 

A pak přišel výbuch připomínající zásah atomové pumy. Ukázalo se, že nejlepší golfista tajil mnoho milenek, manželství se mu rozpadlo, opustily ho některé významné firmy a tím odešly i jejich peníze. A hlavně už nehraje tak, jako kdysi. Letos nevyhrál nic.

 

Mýtus provázející Tigera Woodse se rychle zhroutil. Stačilo k tomu málo – začal se chovat jako mnoho jiných lidí. Zvláštní, že?