Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Jan Kraus dnes bude milý na Alex, manželku Jiřího X. Doležala

Byl jsem svědkem natáčení Show Jana Krause, protože u něj byla jako host moje žena. Až jsem se divil, jak dokáže být obávaný moderátor milý! Přesvědčit se o tom budete moct dnes večer.

 

Když manželce zavolali z produkce a pozvali ji do Krausovy show, oba jsme znervózněli. Jan Kraus je vyhlášený ironik a utkat se s ním v diskusi nezvládla už celá řada mediálně obratných osob, tak měla Alex obavy, aby ji v pořadu neztrapnil.

 

Alex, Jiří a krajinaAlex, Jiří a krajina|Foto pro Blesk - Jan Šibík (Reflex)

 

Pár dní před natáčením zavolal Krausův rešeršista Jiří Hapala a vyptal se úplně na všechno. „Snažil se ze mě vymáčknout, kde mám schovaný nějaký problém nebo komplex...“ hodnotila Alex snad dvouhodinový rozhovor. Pak přišel natáčecí večer - čtvrtek -, já seděl v publiku a čekal, až Alex jako druhý host tohoto vydání pořadu vyjde na podium.

 

Čtete rádi Reflex? Podpořte nás v Křišťálové Lupě 2010.

 

Pak jsem sledoval její dialog s Janem Krausem, vyhodnocoval, a najednou jsem zaznamenal, že moderátor není zlý a ironický, jak někdy bývá, ale naopak docela milý a příjemný. Pokoušel jsem se v průběhu pořadu přijít na to, jak je možné, že to s ním Alex takhle vyhrála - a nepřišel na to. Až když její půlhodina uplynula a na řadu přišel další host, vítěz nějaké soutěže metrosexuálů, a Kraus začal být takový, jak ho všichni známe a jak se ho všichni bojíme.

 

Podívejte se také na záznam videochatu s Alex a JXD.

 

Křišťálová LupaKřišťálová Lupa|Reflex.czRozdíl mezi Alex a metrosexuálem však byl po chvíli zcela jasný: Zatímco moje žena vcelku nic neskrývala a na Krausův dotaz v pohodě vyjmenovala i to, které léky na podporu erekce užívám a jak je to fajn, mladý nafintěný muž při vystoupení naopak dost dbal na svou vlastní vážnost. A to Jan Kraus rozhodně neakceptoval - takže bylo zle.  Teprve když pořad skončil, pochopil jsem, že Krausova ironie propuká asi až tehdy, kdy mu host něco předstírá. Takže nakonec mám pocit, že ten vyhlášený zloun Kraus je zlý až teprve tehdy, když si o to host nějakou pózou, neupřímností a přetvářkou sám řekne.

 

Alex Hrouzkovou Doležalovou uvidíte na Primě v pořadu „Show Jana Krause“ dnes ve 21:45.