Petr Čech se chystá hlavičkovat v samém závěru duelu proti Litvě

Petr Čech se chystá hlavičkovat v samém závěru duelu proti Litvě Zdroj: Jaroslav Legner (Sport)

Fotbalový večer jak z hororu. Placírkou k tyči, bambulo!

Kdo vlastní fotbalovou Slavii? Velké odhalení se blíží. Ale nejdřív si povíme něco o zápasu s Litvou, protože fotbalový blog "pravdu poví, i kdyby trpce zněla".

 

Milda, ČR - LitvaMilda, ČR - Litva|Reflex.cz

 

Ahoj Luďku,

 

já vím, že jsem ti slíbil, že dnes prozradím jméno vlastníka Slávie, ale nejprve ti musím napsat o Polsku. Poláky mám rád, dokonce umím ocenit i různé kouzelnické kousky, ale jestliže se hráč Polák umí stát neviditelným, ať to ukazuje buď v čimické Kozlovně, anebo v cirku Humberto a ne v Olomouci na trávníku proti Litvě, kde ho Tom Roszitzky hledal do kombinace marně. A druhý výtečník? Konečná zastávka všech nadějných akcí?

 

Pamatuju si na útočníka Slávie Roberta Vagnera, děsivé paměti. Kromě dvou světlých chvil (1. po neodpískané penaltě na něj v derby se Spartou se rozhodčí Pavlín Jirků rozplakal, 2. v zápase s U. Hradištěm 9:1 dal čtyři góly) platil v zápasech, v nichž nastoupil, tento zákon: měl-li Vágner míč u nohy, hned nato začínal nebezpečný break soupeře. Zrovna tak pan Baroš – kdyby chilští horníci kopali do hlušiny se stejnou vervou jako on, už by byli dávno nahoře. A ta penalta? Takto kopnuta zaslouží si spravedlivý trest vypálení cejchu horkým železem do opálené kůže s mlčenlivým poselstvím: Příště placírkou k tyči, ty bambulo!!!

 

Dlouho jsem měl zato, že takto hororový fotbalový večer dokáží napsat jenom slávisti, až vystřídal náš odchovanec Tomáš Necid, aby si pár minut nato tváří v tvář Karčemarskasovi řekl o autogram místo toho, aby míč vsadil kamkoli do prostoru velkého 7,25x2.44. Na výběr měl všechny světové strany.

 

Co mě ale zamrzelo, že Čech nedal při posledním rohu gól svou pneumatickou čepicí – Litevci by jistě protestovali, že gumou gól neplatí a vznikl by zajímavý precedens. Možná by napříště útočníci nosili na hlavě provázkem přivázaná péra z matrace. To by byly pumelice!

 

Teď k té Slávii – potkal jsem se s kolegy ze Sportu při obědě (v bramborářové kapse hledali nového trenéra české reprezentace) a snažně mě prosili, abych na tomto blogu ještě pár dnů vyčkal se zveřejněním JMÉNA, KTERÉ NIKDY NEMĚLO BÝT VYSLOVENO. Společně jsme se ocitli v předpokoji velkého odhalení a oni jsou za to přece jenom placení. Respektuji kolegy a tak  - jelikož už to nemůžu vydržet - prozradím jediné: JMÉNO, KTERÉ NIKDY NEMĚLO BÝT VYSLOVENO začíná na S.

 

Víc  - ale teď už fakt - příště.

 

Reakci Luďka Staňka si přečtete brzy na Reflex.cz.