places

places Zdroj: archiv

Facebook Places: Přichází nejdůležitější aplikace?

Facebook konečně představil aplikaci, která má stát proti v Čechách již značně populární Foursquare. Tzv. místní aplikaci, pomůcku pro zloděje a žárlivé manželky a přítelkyně, způsob, jak si potenciálně užít spoustu legrace a způsobit si ještě více problémů.

 

Pokud čirou náhodou nevíte - aplikace typu Foursquare vám umožňují logovat se na nejrůznějších místech a případně o tom přes nějakou sociální síť dávat lidem vědět. Můžete známým místa doporučovat, sdělovat si tipy (ideálně třeba která hospoda ano a která ne) a pokud někam chodíte hodně často, bojovat o možnost stát se "Mayorem", tedy člověkem, který tam chodí nejčastěji. Ano, je to trochu imbecilní a potenciálně značně nebezpečné, ale je to svým způsobem legrace. Mimo jiné proto, že šlo o službu, která nebyla příliš rozšířená.

 

Facebook Places (nenamáhejte se to zkoušet, zatím běží pouze v Americe, ale podle nápisu na displeji mého iPhone "will be here soon") naproti tomu vnese do Facebooku revoluci, protože Facebook má každý. A vzhledem k tomu, že v Places bude možné "tagovat", podobně jako  na fotografiích, dají se očekávat nejen zásadní problémy stran bezpečnosti a ochrany soukromí, ale i poctivá dramata, hloupé vtípky a spousta nepochopení (vzpomeňte na možnost tagovat kohokoli v jakékoli fotce, aniž by na ní byl). Zdá se, že Facebook Places bude revoluce. Ale jak my ve střední a východní Evropě víme, ne všechny jsou vždy k lepšímu.

 

Zaujal váš tento článek? Podpořte Reflex.cz v anketě Křišťálová Lupa 2010.