Mike Tyson

Mike Tyson Zdroj: ČTK/AP

Ceny za Tysona: Den s ním je za šest milionů, oběd za milion

Chcete povečeřet, projít se a vyfotografovat v Praze s jedním z nejslavnějších boxerů všech dob Mike Tysonem? Od 19. do 24. října má být tento Američan v naší metropoli a skutečně se s ním můžete sejít. Ale jenom pokud máte na účtu hodně peněz.

 

Reflexu se podařilo zjistit, že pořadatelé pražské cesty Mike Tysona (program akce najdete na internetové stránce www.miketysontour.com) požadují za celý den strávený s touto sportovní celebritou 300 tisíc amerických dolarů (v přepočtu téměř 5,8 milionů korun), za soukromý oběd či večeři 50 tisíc USD (kolem 960 tisíc Kč) a třeba za procházku městem, při které vás i vyfotí, 10 tisíc dolarů. A 50 tisíc korun by měl stát jakýsi trénink vedený Tysonem. Jenže v případě tréninku se neví, zda se něco podobného uskuteční.

 

„Ty ceny v podstatě odpovídají, ale samozřejmě se budou lišit podle toho, kdo o setkání s panem Tysonem bude usilovat. Zda je to jednotlivec či firma, zda to někdo využije pro svůj marketing či jiným způsobem,“ říká jeden z promotérů akce Petr Šavrda. Vůbec se mu však nelíbí, že by se veřejnost měla dozvědět, za jaké částky je Tyson „nabízen“.

 

Lidé, kteří se boxu v České republice věnují a znají dobře jeho zákulisí, ale hovoří o nesmyslných cenách za akci Tyson. „Do toho jim půjdou jenom zbohatlíci, kteří boxu vůbec nerozumějí,“ tvrdí jeden z nich. Naopak pořadatelé si myslím, že návštěva Mike Tysona se stane jednou z významných společenských událostí letošního podzimu v českém hlavním městě. Uvidíme v říjnu.

 

Viliam Buchert, viliam.buchert@reflex.cz