Doktor DITTMAR CHMELAŘ nejdříve za mikroskopem, později za mřížemi

Doktor DITTMAR CHMELAŘ nejdříve za mikroskopem, později za mřížemi Zdroj: Martin Popelář

Doktor Chmelař je na svobodě!

Dittmar Chmelař, uvězněný v kauze o hovno, byl po pěti dnech věznění propuštěn. Málokdy může Reflex přinést tak dobrou zprávu.

 

V mailu jsem našel dopis, který mi udělal radost v množství větším než malé. A chce se mi věřit, že alespoň nepatrným dílkem jsme k dobrému konci přispěli i my. Cituji z dopisu pana doktora:

 

„Jsem doma z vězení! Ministryně spravedlnosti shledala, že Vrchní soud v Olomouci porušil při projednávání mé kauzy zákon a tudíž podala stížnost na Nejvyšší soud v Brně pro porušení zákona proti rozsudku Vrchního soudu v Olomouci. Zároveň nařídila přerušení výkonu mého trestu do rozhodnutí Nejvyššího soudu v Brně a nařídila propustit mě z vězení domů! Ve vazební věznici v Ostravě nepamatují něco takového více než 25 let, tedy že by odsouzený šel domů po pěti dnech, kdy byl uvězněn! Vypadá to na to, že vše dopadne dobře nebo přinejmenším mnohem lépe, než tomu bylo doposud! Nechci to ale zakřiknout!“

 

To samozřejmě nechceme ani my, ale určitě brzy přineseme jak Chmelařův popis pěti dnů beznaděje, tak zprávy o veškerém dalším vývoji v jeho kauze.