christopher street day

christopher street day Zdroj: markus merz

JXD: Normální je normální

V německé metropoli se podvaatřicáté konal tradiční pochod za toleranci gayů a lesbiček Christopher Street Day. Letos pod heslem „Normální je jiné“.

 

Jsem zásadním zastáncem legalizovaného partnerství a plné rovnoprávnosti homosexuálů. Když však vidím, jak se tato činorodá menšina stará o vlastní píár, začínám mít strach, zda se v brzké budoucnosti nestanu možná i chráněnou, ale možná dokonce i diskriminovanou menšinou. Jsem totiž heterosexuální muž bez nějaké výraznější deviantní struny.

 

V Reflexu jsem psal o party sadomasochistů, kteří souloží partnerku křenem, či o večírku lidí, co se s chutí vzájemně věšejí za háky vražené pod kůži. Tento víkend prošly Berlínem desetitisíce gayů a lesbiček v pestrobarevných maškarádách. A my, heterosexuuální muži a ženy s nedeviantní sexualitou, nemáme žádné masové vystoupení, zatím upadáme v zapomnění. Naše heterosexuální chování se brzy stane podivným a nakonec zanikneme nebo budeme chováni podobně jako gorily v chráněných rezervacích, abychom nevymřeli.

 

Navrhuji proto urychleně zřídit Mezinárodní den nedeviantních heterosexuálů a slavit ho mohutnými průvody v ulicích Prahy. Za nejbližší možný vhodný termín jsem původně považoval svátek českých křesťanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, ale pak jsem byl upozorněn, že to byli s největší pravděpodobností bulharští gayové. Takže — napadá vás nějaké jiné vhodné datum?

 

Napište ho do diskuse!