Devatenáctiletou Katarinu Zarutskieovou při pózování v moři napadli žraloci

Devatenáctiletou Katarinu Zarutskieovou při pózování v moři napadli žraloci Zdroj: Instagram/Katarina Zarutskieo

Devatenáctiletou Katarinu Zarutskieovou při pózování v moři napadli žraloci
Devatenáctiletou Katarinu Zarutskieovou při pózování v moři napadli žraloci
3
Fotogalerie

Modelka pózovala v moři. Během focení ji napadl žralok

Bahamské ostrovy jsou oblíbené pro své pláže s bílým pískem a průzračným mořem a jsou také oblíbeným místem pro focení modelek. Jedno takové focení se tam ale příliš nepovedlo. Modelku, která byla budoucí zdravotní sestřička a závodní sportovkyně, při pózování pokousal žralok.

Dívka se jmenuje Katarina Zarutskieová a na ostrovech byla navštívit svého přítele a jeho rodinu. Během své návštěvy měla naplánované také toto focení v moři, které se ale nepovedlo tak, jak si představovala. Ve chvíli, kdy modelka pózovala, k ní připlul žralok a zakousnul se jí do ruky. Zranění není vážné, vyžadovalo však lékařské ošetření v podobě několika stehů.

Katarina přitom není ve focení žádný nováček, navíc je s mořem sžitá a zná jeho rizika. Kromě toho, že studuje lékařskou fakultu a chystá se na dráhu zdravotní sestry, se také věnuje managementu a několika sportům. Devatenáctiletá dívka závodně plave a rekreačně surfuje.

Kritika na Instagramu

Katarina pro BBC uvedla, že na celém incidentu jí nejvíc vadí, jakým způsobem reagují na její žraločí nehodu na sociální síti Instagram. Tato sociální síť dle jejích slov zapomněla, že fotky z nepovedeného focení dívka původně použít na síti nechtěla, když ji ale oslovilo několik novinářů, kteří ji o snímky z incidentu požádali, rozhodla se, že půjde „s pravdou“ ven i na Instagramu.

Rázem se pak stala terčem posměšků a kritiky, která spočívala především v tom, že si nedávala pozor na to, kde pózuje, hazardovala se životem a zbytečně riskovala. Dívka sama uznala, že považuje za štěstí, že žraločí kousnutí skončilo pouhými několika stehy.