Video placeholde

KoresponDance, aneb roztančené léto

Festivalová sezóna nabízí širokou nabídku hudebních i kulturních open air akcí všech možných žánrů.  Noční koncerty a filmy pod širým nebem většina festivalového publika velmi dobře zná, ale co festival nabitý tanečními představeními v mystických prostorách barokního zámku? Zařaďte do svého letního programu mezinárodní festival KorespoDance a věřte, že vás tanec doslova vtáhne.

Na co se můžete těšit? 

Mezinárodní festival KoresponDance ve Žďáru nad Sázavou již po šesté představí současný tanec, nový cirkus a pohybové divadlo. Ve dnech 13. – 15. července ožije zámecký areál dech beroucími představeními ze tří kontinentů.

Za evropskou scénu to budou například Barely Methodical Troupe, street akrobatická špička světové scény nového cirkusu, kteří jsou držiteli několika mezinárodních cen.

Z Latinské Ameriky vás přiletí ohromit uskupení multi-talentovaných umělců, Foco alAire producciones. Jejich pestrá show již ozdobila řadu světových festivalů a tento rok se na ní můžete poprvé těšit i v České republice. 

Živelné ghanské tradice představí Ghana Dance Ensemble. Jejich energie, rytmus a úsměv jsou tak nakažlivé, že z představení vytvořeného speciálně pro KoresponDance bude každý odcházet nabitýa uvolněný. 

Do tajů pouličního tance vás vtáhne mladý umělec a tanečník, Kristián Mensa, a to v rámci svého workshopu. „Dobrý tanečník je v každém z nás. Stačí jen otevřít mysl možnostem, které nám naše vlastní tělo nabízí a nebát se kreativně vyjádřit pocity a emoce skrze hudbu,“ dodává Kristián, známý pod pseudonymem MrKriss. Kristián s breakdancem projel kus světa a v červenci přijede předat své umění návštěvníkům KoresponDance.

Svou show přiveze i jeden z nejúspěšnějších českých street dance tanečníků, Wahe. Spolupracoval se špičkou hip hopové scény jako jsou: KRS One, Big Daddy Kane nebo 50 Cent. Pro KoresponDance si Wahe, společně s uskupením Bachtale Kale Phrala, chystá street dance představení plné funkovýcha soulových rytmů, ale i společenských tanců z Ameriky 60. až 90. let. 

Taneční představení, workshopy a architektura

Festival KoresponDance nabídne nejen více než desítku performance z různých koutů světa, ale také diskuze přímo s účinkujícími nebo prohlídky úchvatné barokní architektury žďárského zámku.

Vychutnejte si nezapomenutelný zážitek z pohodlí deky, ve stínu barokního zámku nebo aktivně v rámci některého z workshopů. Zchladit se pak můžete v přilehlé Pilské nádrži, která je jen pár kroků od zámku, u jejíž břehů se lze ubytovat v tamním kempu.

„KoresponDance má záměrně velmi neformální atmosféru, zveme sice známé osobnosti a hvězdy světové scény, ale v zámeckém areálu jsme všichni pohromadě a můžeme diskutovat, bavit sea vzájemně se obohacovat. Přejeme si, aby si z festivalu obyvatelé Žďáru i všichni další návštěvníci odnášeli netradiční zkušenost s tancem a věděli, co pro ně může znamenat. Jakékoli umění je totiž klíč k osobnímu i společenskému rozvoji,“ dodává hraběnka Marie Kinsky, ředitelka festivalu. Festival pro každého 

Každé léto ožívají města hudebními a filmovými festivaly a sjíždí se na ně tisíce lidí, aby si společně užili neopakovatelnou atmosféru open air akcí. Taneční festivaly zůstávají v pozadí, ačkoli právě tanec bourá všechny jazykové a kulturní bariéry, je univerzálním dorozumívacím nástrojem. V tanci cítíte emoce, pohyb, vibrace a na ničem ostatním nezáleží, tak proč mu nedát šanci a zažít něco nového? 

KoresponDance Afterparty

Sobotní festivalový program zdaleka nekončí posledním představením. Pokračovat můžete na KoresponDance Afterparty! Tempo bude diktovat tanečník, choreograf, herec, a hlavně skvělý DJ, J.K.Sanchez spolu s choreografem a tanečníkem Wahem. Umělci, producenti, produkce, a hlavně diváci festivalu, se stanou hlavními hvězdami festivalové párty. Přijďte se s námi bavit, slavit a tančit za doprovodu skvělé hudby v nádherném zámeckém areálu.

Více informací najdete na www.korespondance.cz.