Matka s dcerou na fotografii po zadržení

Matka s dcerou na fotografii po zadržení Zdroj: BBC

Incest, který hýbe Amerikou. Žena se vdala za svého syna, potom za svou dceru

Patricia Ann Spannová, pětačtyřicetiletá Američanka ze státu Oklahoma, byla uznána vinou z trestného činu incestu. Spannová si vzala vlastní dceru Misty Velvet Dawn Spannovou, které je 26 let. Žena stráví dva roky ve vězení.

Zpravodajský web televize BBC uvedl, že matka neměla svou dceru ani syna v péči. Rodičovskou odpovědnost jí omezil soud, ovšem od roku 2014 se svými dětmi znovu začala žít. Matka s dcerou byly oddány v březnu roku 2014, poté, co ve státě Oklahoma byly zákonem povoleny sňatky gayů a leseb. Není zatím jasné, jak je možné, že se na pravou totožnost šestadvacetileté dívky, která si vzala svou matku, nepřišlo již během sňatku. Věc je o to kurióznější, že u soudu zaznělo, že Spannová si před lety takto vzala i svého biologického syna.

Synovi, kterého si žena dříve vzala za manžela, bylo v té době 18 let. Soud však manželství anuloval právě kvůli tomu, že se velmi brzy přišlo na to, že ženich je ve skutečnosti biologickým synem nevěsty. Svatba se synem se odehrála v roce 2008, tvrdí lokální oklahomský deník.

 

Že si žena vzala svou vlastní dceru bylo náhodně objeveno pracovníky sociální služby. Podle deníku Oklahoman byla dcera před svatbou obelhána. Deník totiž citoval výpověď Misty Spannové, která tvrdila, že jí matka před svatbou ujistila, že tři na sobě nezávislí advokáti potvrdili legálnost jejich počínání.

Protože matce byly děti v minulosti odebrány, nebylo možné dohledat jejich biologickou matku – a zde zřejmě vznikl problém. Žena toho využila a díky výmazu z rodného listu si své děti postupně vzala za muže a později za ženu. Údajně i sama matka tvrdila, že byla přesvědčena o zákonnosti svého počínání. Její těžko uvěřitelnou teorii však vyvrátil soud. Kromě vězení bude žena také pod dozorem probačního úředníka, který ji bude po dobu následujících 8 let kontrolovat. Bude také vedena na seznamu pachatelů sexuální kriminality.