Italský pošťák nahromadil v garáži 573 kilogramů nedoručené pošty

Italský pošťák nahromadil v garáži 573 kilogramů nedoručené pošty Zdroj: Italská policie

Italský pošťák doma nashromáždil půl tuny nedoručené pošty. Podobně bizarních poštovních příběhů je víc

Konkrétně 573 kilogramů zásilek si v průběhu osmi let odložil u sebe v garáži šestapadesátiletý pošťák z italského města Vicenza. To je historicky největší množství najednou zabavené pošty v Itálii.

Zabavená pošta obsahovala účty za služby, bankovní výpisy, telefonní seznamy, ale také politické inzeráty z regionálních voleb roku 2010. Informoval o tom server nbcnews.com. Jak na pošťáka-povaleče policie přišla?

Dostala tip od dobrovolníků z recyklačního centra, které od pošty obdrželo 25 velkých kontejnerů, které obsahovaly právě různá nedoručená psaní.

Policie oznámila, že dopisy a další psaní budou doručeny adresátům. Pošťák byl zatčen.

22 tisíc balíků

Nbcnews.com zmiňuje také příklad amerického pošťáka z New Yorku, který byl v roce 2014 obviněn z toho, že víc než deset let shromažďoval více než 40 tisíc kusů pošty v šatně v práci, doma a autě.

V Severní Karolíně byl zase obviněn třiapadesátiletý muž, který „zadržoval a zpožďoval“ 1800 dopisů a balíků. Ve Filadelfii byl jiný pošťák před třemi lety obviněn z toho, že nedoručil 22 tisíc balíků.

Kvůli poště se nevešel do bytu

Tisíce dopisů v roce 2006 našli i u berlínského pošťáka. Ten ovšem tvrdil, že měl tolik práce, že si je tam jen odložil.

Bizarní případ má i Velká Británie. Osmatřicetiletý pošťák tam tak dlouho shromažďoval kradenou poštu doma, až se do vlastního bytu nevešel. Stačily mu dva roky, pak se musel odstěhovat k matce.