Z letadel padá na Indy zmrzlá moč

Z letadel padá na Indy zmrzlá moč Zdroj: Profimedia.cz

V Indii obdivovali kámen z vesmíru. Pak zjistili, že jde o lidskou moč vypouštěnou z letadel

Nález dvanáct kilogramů vážící žlutobílé hmoty vzbudil pozornost vesničanů z města ve svazovém indickém státě Harijána. Nejprve si lidé mysleli, že jde o pozoruhodnou horninu, která sem přiletěla z vesmíru. Pak se ale ukázalo, že jde o zmrzlé lidské výměšky. Ty na zem občas dopadnou ve zmrzlé formě z letadel.

O pozoruhodném případu informoval před několika dny server The Times of India. Podle něj si lidé kousky vzácného nálezu schovávali pod oblečení, protože si mysleli, že jde o něco pozoruhodného. Na místo dorazili i úředníci z indického ministerstva životního prostředí, kteří byli pověřeni udělat expertizu záhadného objektu.

10 kilo zmrzlé moči

Poté, co ji provedli, zjistili, že se o žádnou vzácnost nejedná – jednalo se o zmrzlé lidské výměšky a vodu, které do míst dopadly z dopravního letadla. Ve své zprávě uvedli, že „se určitě nejedná o žádný meteorologický jev“.

Není to poprvé, co se Indové podivovali nad podobným úkazem. V prosinci roku 2016 totiž v indickém státě Madhjapradéš zmrzlé lidské výměšky dokonce trefily jednu z žen, která si při incidentu vážně poranila rameno. Zmrzlá lidská moč vážící většinou kolem 10 kilogramů spadla na střechu jejího domu, rozrazila ji a ženu poranila.